Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2009-02-17. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2009-02-17

Klart med ny förvaltningschef på Högskolan i Halmstad

Inger Johansson, 59 år, blir ny förvaltningschef på Högskolan i Halmstad. Hon kommer närmast från samma tjänst på Högskolan i Kalmar, och har tidigare jobbat flera år på Blekinge tekniska högskola (BTH) där hon bland annat var enhetschef för Externa relationer.

– Jag är van vid att jobba på en mindre högskola med entreprenöriellt synsätt och internationella kontakter. Jag känner mig hemma i den här organisationen, säger hon om jobbet som hon påbörjar vid halvårsskiftet.

Högskolan i Halmstads rektor Romulo Enmark är mycket nöjd med tillsättningen.
– Jag är jätteglad att vi fått en sådan kvalificerad förvaltningschef, säger han. Hon är erfaren och van vid ett lärosäte som vårt och hon har en personlighet som stämmer med oss. Vi hälsar henne välkommen.

Inger Johansson har sneglat åt Halmstad tidigare, och hade kontakt med högskolan här redan på 1990-talet då hon arbetade på Hälsohögskolan i Blekinge. Som enhetschef för Externa relationer på BTH har hon även haft kontakt med Högskolan i Halmstads Enhet för kontakter och samverkan.

Jobbet som förvaltningschef för Högskolan i Kalmar fick hon så sent som för ett år sedan och då de där som bäst håller på att fusioneras med Växjö universitet har det varit ett intensivt år.

Inger Johansson har 20 års erfarenhet från högskolevärlden, hon är i grunden tandhygienist och har jobbat som gymnasielärare inom tandhälsovård. Hon har en masterexamen i samhälls- och beteendevetenskap och flera utbildningar inom ledarskap. Dessutom har hon en vårdlärarutbildning.

ANNIKA JOHANSSON

Inger Johansson blir ny förvaltningschef på Högskolan från och med den första juli. Bild: HIK

Inger Johansson blir ny förvaltningschef på Högskolan från och med den första juli. Bild: HIK

Sidan uppdaterad 2009-02-17