Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2009-10-05. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2009-10-05

Lars Danielsson föreläste för studenter

Lars Danielsson, generalkonsul i Hongkong och tidigare statssekreterare, besökte i dag Högskolan i Halmstad för att berätta om sina erfarenheter av Sverige och Europa.

Lars Danielsson var inbjuden av Kazuki Iwanaga, universitetslektor i statsvetenskap och en av de ansvariga lärarna för det nya engelskspråkiga programmet International Relations and Economics – focusing East- and South East Asia.

Drygt 100 studenter från det nya programmet samt från utbildningar i internationella relationer och i statsvetenskap hade lockats till Lars Danielssons föreläsning. Under rubriken ”Sweden and Europe: An inside story” fick de höra honom berätta om sina upplevelser av Sverige och EU under sina år som statssekreterare i Göran Perssons regering (1999–2006).

– Det var mycket bra och jag tror att studenterna uppskattade föreläsningen. Lars Danielsson är mycket karismatisk och dynamisk och har fantastiska erfarenheter från sin tid i regeringskansliet och statsrådsberedningen, säger Kazuki Iwanaga.

Halmstadssonen Lars Danielsson är sedan 2008 generalkonsul i Hongkong och Macau. Han kommer dock att besöka Högskolan i Halmstad regelbundet då han är en av de externa ledamöterna i programrådet för International Relations and Economics.

NATHALIE SJÖGREN TÖRHAGEN

Fotnot. Den som missade Lars Danielsson får en ny chans den 16 november. Då besöker han Högskolan i Halmstad för att tala om kinesisk utrikespolitik.

Lars Danielsson kommer tillbaka till Högskolan den 16 november. Bild: IDA FRIDVALL

Sidan uppdaterad 2009-10-05