Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2009-10-19. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2009-10-19

Lunds universitet tog priset

Det blev Lunds universitet som tog hem första pris i studentklassen av tävlingen Embedded Award, när prisutdelningen ägde rum på Tekniska mässan i Stockholm förra veckan. Detta trots att Högskolan i Halmstad hade fyra, av sex, nominerade i kategorin.

Swedish Embedded Award delas i år ut för sjunde gången till årets bästa konstruktioner inom embedded elektronik, inbyggd elektronik.

Högskolan i Halmstads bidrag


”Athena” – ett säkerhetssystem som kan ge chaufförer tryggare arbetsmiljö, med Johan Hallberg och Rasmus Larsson, Utvecklingsingenjörsprogrammet.
Johan Hallberg och Rasmus Larsson går inte lottlösa trots att de inte vann det så kallade embedded-priset i år. I somras belönades de med 100 000 kronor ur Lektor Sten Fåhrés minnesfond för sitt projekt Athena.
Bild: ANNIKA JOHANSSON
”Check-i” – förebyggande brandskydd, Viktor Georgeborn och Åsa Ullrich, Utvecklingsingenjörsprogrammet.

”Elpaketet” – ett konverterings-kit som gör en bensinbil till elbil, med Christer Sigurd, Utvecklingsingenjörsprogrammet.

”Reperio” – som lokaliserar (stulna) objekt med hjälp av GPS- och RFID-teknik, med Peter Altman, Roger Löf och Johannes Nilsson, Utvecklingsingenjörsprogrammet.

Dessvärre föll juryns val inte på något av Högskolan i Halmstads projekt. Det blev i stället projekt ”Mikromotorstyrning” och Stefan Skoog från Lunds tekniska högskola som vann första pris i studentkategorin. Stefan Skoog har konstruerat en ”intelligent omvandlare och styrenhet till mindre motorsystem”. Studentpriset består av ett diplom, en plakett och en check på 50 000 kronor.

Sidan uppdaterad 2009-10-19