Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2009-01-05. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2009-01-05

Ny IT-chef med bred erfarenhet

Lasse Hagestam är sedan ett par månader chef för Högskolans nya IT-avdelning. Han kommer närmast från en sexårig anställning som chef på Halmstads kommuns IT-service där han arbetade med driftleverans.

Lasse Hagestam har jobbat med IT i 14 år i både privat och offentlig sektor. Han är i botten lärare i svenska och engelska och kommer ursprungligen från Karlstad. Trots flera år i Örebro, och tio år i Halmstad, finns den värmländska klangen kvar i rösten.

Och det gemytliga visar sig kanske också i att han trots äventyrligheter, som den två månader långa rundresan till Thailand för ett par år sedan tillsammans med hustrun Sara och barnen Amanda och Jesper, då fem och åtta år gamla, egentligen gillar bäst att vara hemma. Hemma är ett litet hus i Eketånga och förutom golfintresset är cykling det som lockar mest.

– Jag tycker om att cykla mountainbike på Nyårsåsen och Prins Bertils stig. Och jag cyklar till och från jobbet, säger han.

Att han sökte sig till Högskolan var för att få jobba med IT-strategi mer verksamhetsnära.
– Som chef ska jag dels skaffa mig en bild av hur medarbetarna på IT-avdelningen ser på vad vårt gemensamma ansvar är, dels vill jag få en bild från verksamheten, säger han.

För att få den kunskapen ska han praktisera hos alla sina medarbetare på den nya IT-avdelningen. Tanken är också att ge sig ut i verksamheten för att höra vilka behov som finns, och målet är att hitta en miljö som stödjer Högskolans behov och utveckling i framtiden. Lasse Hagestam tänker skicka ut en enkät till alla anställda för att få sig en bild av hur IT-stödet fungerar i dagsläget.

– Jag vill skaffa mig en baseline, för att få en bild av hur nöjda eller missnöjda folk är med IT-stödet i dag och för att få input till eventuella förbättringsplaner, säger han på ren IT-svenska.
Förutom fyra år som projektledare på WM-data, har Lasse Hagestam varit anställd av det offentliga hela livet.

– Det är roligare att jobba inom offentlig sektor, vi ska göra det bästa för skattebetalarnas pengar och om vi ska köpa ett system ska det vara verksamhetsnytta, inte för att det ska vara fräckt, säger han.

ANNIKA JOHANSSON

Lasse Hagestam är chef för Högskolans nya IT-avdelning. Han kommer närmast från en anställning på Halmstads kommun. Bild: ANNIKA JOHANSSON.

Lasse Hagestam är chef för Högskolans nya IT-avdelning. Han kommer närmast från en anställning på Halmstads kommun. Bild: ANNIKA JOHANSSON.

Sidan uppdaterad 2009-01-05