Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2009-08-17. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2009-08-17

Omvårdnadslärare moderator på Kirurgveckan i Tylösand

Ing-Marie Bundesen, universitetsadjunkt i omvårdnad på Högskolan i Halmstad, är moderator under veckans stora konferens på Hotel Tylösand, Kirurgveckan, där kirurger, specialistsjuksköterskor inom kirurgisk omvårdnad och andra aktörer inom vårdsektorn deltar.

Vilken är din roll?
– Jag ska vara moderator vid sjuksköterskornas inledningsföreläsningar på onsdag. Det innebär att jag presenterar föreläsarna och berättar om programmet och vad som gäller för de kommande dagarna.

Ing-Marie Bundesen deltog även i förra årets Ortopedvecka, som också den hölls i Tylösand, men då som föreläsare. Att hon vid årets kirurgvecka får delta som moderator tror hon beror på den goda kontakt hon har med länssjukhuset genom sitt jobb på Högskolan.

–Jag har bra kontakt med kirurgerna på länssjukhuset, säger hon. Högskolan har många studenter på sjukhuset och flera har kirurgplaceringar.

Ing-Marie Bundesen är moderator när sjuksköterskornas program under Kirurgveckan startar på onsdag.

Ing-Marie Bundesen är moderator när sjuksköterskornas program under Kirurgveckan startar på onsdag.

– Ing-Marie är väldigt duktig inom kirurgi och är alltid trevlig och bra på att prata och undervisa, säger Gunliz Bengtsson, som ingår i organisationskommittén för Kirurgveckan med ansvar för sjuksköterskornas program.

Över 1 000 deltagare


De föreläsare som inleder sjuksköterskeprogrammet är Peter Danielsson, överläkare i Halmstad, som ska prata om skumbehandling av åderbråck. Han efterföljs av Angelica Frithiof, vårdkonsulent och författare som pratar om patientinformation och bemötande. Båda föreläsarna är välbekanta för Ing-Marie Bundesen; Peter Danielsson har hon arbetet tillsammans med tidigare och Angelica Frithiof brukar varje år föreläsa för studenterna på Högskolan i Halmstad.  

Runt 220 sjuksköterskor deltar i konferensen och de får dels ta del av den kunskap som finns på Länssjukhuset i Halmstad, dels ta del av andra nyheter i branschen.

– Fem sjuksköterskor ska föreläsa om sina forskningsprojekt och det här är ett ypperligt tillfälle att visa vad man arbetar med, säger Gunliz Bengtsson.

Kirurgveckan arrangeras i år för fjortonde gången och det är första gången den är i Halmstad. Att den hålls på Hotel Tylösand innebär att över tusen läkare, sjuksköterskor och läkarsekreterare samlas här under denna vecka för att ta del av föreläsningar och diskutera pågående forskning och nya rön. Total är 226 abstrakt anmälda.

Text och bild: ANNIKA JOHANSSON

Sidan uppdaterad 2009-08-17