Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2009-03-04. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2009-03-04

Öppet hus på Högskolan i Halmstad

Vem jobbar på Högskolan? Vad kan man läsa här? Hur ser campus ut? Den som är nyfiken på Högskolan i Halmstad ska komma på öppet hus till helgen. Förutom guidade rundturer på området, kan man även få veta hur vanliga människor blir torterare.

– Vi hoppas att alla tar chansen att få se Högskolan inifrån och Halmstad ovanifrån.  säger projektledare Johan Fredriksson.

Under fredagen ligger fokus på utbildningsutbudet och i idrottshallen presenteras Högskolans alla program på en utbildningsmässa.

Lördagen bjuder på flera populärvetenskapliga föreläsningar för en bredare publik. Då berättar några av Högskolans lärare om sina forskningsområden, som just ”Hur blir vanliga människor torterare?” med Peter Karlsson.

Du kan även få lyssna på Ove Svensson som pratar om ”Att förebygga våld och kriminalitet” och Lars Bååth som pratar om ”Vindkraft i Halland”.

– Föreläsningarna är öppna för alla och vi ser det som ett sätt att visa upp vår verksamhet för allmänheten, säger Johan Fredriksson.

Det finns möjlighet att möta personal från Högskolans olika avdelningar och sektioner och att få en guidad rundtur på högskoleområdet.

Själva utbildningsmässan är öppen på fredag den 6 mars. Då finns studenter och lärare från de olika utbildningarna på plats för att svara på frågor och berätta om sina utbildningar. Studievägledare och personal från den internationella avdelningen berättar om möjligheter till studier utomlands.

– Först och främst är denna dag till för dem som är intresserade av vidare studier, antingen om du kommer direkt från gymnasiet eller har jobbat ett tag, säger Johan Fredriksson.

Mässan brukar vara välbesökt och i år väntas elever från såväl Helsingborg, Klippan och Gnosjö som från kommunerna i Halland.

ANNIKA JOHANSSON

Sidan uppdaterad 2009-03-04