Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2009-12-14. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2009-12-14

Rektor Romulo Enmark fick Militärhögskolan Halmstads förtjänstmedalj

Rektor Romulo Enmark har förärats Militärhögskolan Halmstads förtjänstmedalj i guld.  I samband med dagens ledningsgruppsmöte fick han ta emot medalj och motivering av Peter Öberg, skolchef på Militärhögskolan.

Enligt motiveringen prisas Romulo Enmark för att ”han som rektor för Högskolan mycket aktivt och genom starkt personligt engagemang verkat för att stödja och utveckla samarbetet mellan Högskolan och försvarsmakten och då inte minst Militärhögskolan Halmstad.”

”Hela Högskolans medalj”


Försvarsmakten lyfter också fram Romulo Enmarks fokus på utbildningens kvalitet och akademiska värden, liksom att han utmärkt sig med gott ledarskap och med personligt engagemang drivit fram möjligheter till samordning och kvalitetsutveckling av Militärhögskolans verksamhet.

– Det är jätteroligt. Jag känner mig förvånad och glad över att få en sådan här utmärkelse. Men jag ser det som hela Högskolans medalj, det är ingalunda jag ensam som har åstadkommit att vi har ett sådant bra samarbete med försvarsmakten bland annat inom ledarskapsområdet. Det är många som har bidragit på många sätt från båda håll, säger Romulo Enmark.

Tacksamt stöd


Militärhögskolan Halmstads förtjänstmedalj finns i tre valörer; brons, silver och guld. Förutom Romulo Enmark har landshövding Lars-Erik Lövdén och Carl Fredrik Graf, kommunstyrelsens ordförande i Halmstad, fått ta emot medaljer under hösten. Detta som tack för stöd och hjälp under de tio år som Militärhögskolan Halmstad varit verksam.

Rektor Romulo Enmark har fått Militärhögskolan Halmstads förtjänstmedalj i guld.

Sidan uppdaterad 2009-12-14