Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2009-07-24. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2009-07-24

Ringer till antagna studenter

I en sal i hus R sitter i dagarna sommarlediga studenter och ringer till antagna studenter. En service från Högskolan för att ge blivande studenter möjlighet att få svar på frågor.

Ida Fridvall, 24 år, har läst medie- och kommunikation på Högskolan och har det senaste året jobbat som amanuens på programmet.

Hennes uppdrag nu är att ringa till de 116 studenter som har sökt till Programmet för medier och kommunikation i teori och praktik, i första eller andra hand.

– Jag hör om de har funderingar kring Halmstad och berättar om boende, CSN och ger tips om exempelvis bostadsbidrag, säger hon. Dessutom svarar jag allmänt på frågor om utbildningen.

Ida Fridvall, ringer till blivande studenter.

Ida Fridvall, ringer till blivande studenter.

Just denna dag sitter Ida Fridvall ensam i den stora salen och ringer upp namnen på listen. Det är upp till var och en att arbeta när det passar och de har tid på sig fram till fredag den 30 juli då det är sista svarsdag för det första urvalet.

– Jag har ringt ett 90-tal men alla har inte svarat. Vissa av dem man ringer har stenkoll på allting medan andra undrar lite om nollning och det är roligt att läsa här.

Text och bild: ANNIKA JOHANSSON

Sidan uppdaterad 2009-07-24