Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2009-06-29. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2009-06-29

Studenter från Högskolan på väg till Sydkorea

Mahta Behzadi är en av fyra studenter från Högskolan i Halmstad som väljer att ägna sommaren åt studier i Sydkorea.
Under fem veckor ska hon dela korridorsrum med en koreansk student, och ägna dagarna åt att läsa nybörjarkoreanska och ”Globalization and multicultural societys”.

– Jag tyckte att det här lät jätteintressant och kul och det är också en möjlighet att få resa och se världen, säger hon. Att jag väljer att läsa språket är mest som en kul grej, man får passa på när man är där och så kanske det hjälper mig att förstå deras kultur lite bättre.

Från början var det två studenter som läser statsvetenskap som fick chans att åka till University of Seoul, men nu är det även två studenter som har läst sociologi som reser. Studierna är gratis och de får boende och 500 dollar till resan. Dessutom får de en fyra dagars ”fieldtrip” och då ska Mahta Behzadi åka till Tokyo.

– Det är mycket aktiviteter för oss utbytesstudenter, allt från dans, till utflykter och guidning i Seoul, säger hon. Jag har haft kontakt med min rumskamrat via mejl och hon möter mig på flygplatsen. Jag tror det här kommer att ge mig jättemycket.

Mahta Behzadi har precis avslutat programmet Sociologi och socialt utvecklingsarbete på Högskolan i Halmstad. Till hösten ska hon läsa i USA, för att sedan fortsätta med en magister på hemmaplan till våren.

Text och bild: ANNIKA JOHANSSON

Mahta Behzadi reser i dag till Sydkorea för att studera koreanska och globalisering.

Mahta Behzadi reser i dag till Sydkorea för att studera koreanska och globalisering.

Sidan uppdaterad 2009-06-29