Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2009-11-02. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2009-11-02

Tobias Krantz besöker


Högskolan i Halmstad

I dag besöker högskole- och forskningsminister Tobias Krantz Högskolan i Halmstad. Ministern ska bland annat hålla föredrag för studenter och personal samt träffa Högskolans ledning och samarbetspartner.
Tobias Krantz är sedan juni högskole- och forskningsminister och på onsdag gör han ett besök på ett av de lärosäten han ansvarar för som minister, Högskolan i Halmstad.

– Vi ser fram emot ministerns besök. Det är viktigt att vi själva får ge en bild av vår verksamhet och hur vi jobbar. Det är till exempel ett jättebra tillfälle att kunna berätta om vår profilering. Det är också värdefullt att få höra ministern berätta om hur han ser på den svenska högskolan och vad det innebär för vår del, säger Romulo Enmark, rektor vid Högskolan i Halmstad.

Träffar också studenter och samverkansparter


Ministern träffar under sitt besök både studenter och Högskolans ledning. Han får också tillfälle att höra mer om Högskolans samverkan med omvärlden genom tre goda exempel på samarbeten: med Hallands idrottsförbund, Region Halland och småföretagare i regionen.

Under rubrik "En svensk högskola i världsklass" avslutar Tobias Krantz sitt besök på Högskolan i Halmstad med en föreläsning för personal och studenter.  

Minister med bred erfarenhet


Tobias Krantz är ny högskole- och forskningsminister. Han har bred politisk erfarenhet från bland annat konstitutionsutskottet och socialutskottet. Tobias Krantz är doktor i statskunskap från Uppsala universitet och en av författarna bakom Folkpartiets högskolepolitiska program.

LENA LUNDÉN

Högskole- och forskningsminister Tobias Krantz besöker Högskolan i Halmstad på onsdag.
Bild: PAWEL FLATO (pressbild, regeringens webbplats)
Sidan uppdaterad 2009-11-02