Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2010-04-15. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2010-04-15

Beatrice Ask presenterade vårpropositionen på Högskolan

I dag presenterar regeringen sin ekonomiska vårproposition. Statsråden reser under dagen land och rike runt för att berätta hur regeringen vill ta Sverige ur krisen. Justitieminister Beatrice Ask hade rest (tillbaka) till Halmstad och redogjorde för propositionen ”Sveriges väg ur krisen” på Högskolan i Halmstad.
Så sent som förra veckan var justitieminister Beatrice Ask också på besök på Högskolan. Hon fick då information om Högskolans program ”IT-forensik och informationssäkerhet” och spetskompetens som finns inom forskningsområdet biometri.

– Det är den typen av specialistkompetenser som vi måste bli bra på, sa Beatrice Ask vid dagens presskonferens, och syftade på vilka åtgärder som Sverige behöver vidta för att stärka företagandet och konkurrenskraften, inte minst i ett internationellt perspektiv.

– Därför är det spännande att vara på en högskola i dag och presentera propositionen.

Beatrice Ask nämnde också regeringens förslag på att införa legitimation för lärare som ett sätt att stärka konkurrenskraften och få bättre kvalitet på undervisning och utbildning.

LENA LUNDÉN

Justitieminister Beatrice Ask besökte Högskolan i dag för att presentera regeringens ekonomiska vårproposition.

Bild: IDA LÖVSTÅL

Sidan uppdaterad 2010-04-15