Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2010-10-05. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2010-10-05

Framgångsrik golfstudent belönades

Victor Flatau har fått ett stipendium på 10 000 kronor av Scandinavian School of Sports för sina insatser som student och elitgolfare. Stipendiet delades ut av Christer Bergfors, ordförande i Svenska golfförbundet.

Victor Flatau läser programmet Professionellt idrottsutövande – inriktning golf på Högskolan i Halmstad. Han är också framgångsrik i sin golfkarriär, bland annat vann han i somras första pris i junior-VM.

För sina insatser belönas Victor Flatau nu med stiftelsen Scandinavian School of Sports utbildningsstipendium 2010.

– Jag ville fortsätta att läsa efter gymnasiet och samtidigt satsa på träningen. Jag var inte sugen på att gå på college i USA, och genom det här programmet fick jag möjlighet att kombinera studier med golfträning, säger Victor Flatau, som har varit med sedan programmet startade 2008.

Unikt program


Programmet Professionellt idrottsutövande – inriktning golf kombinerar akademiska studier med golfutövning på ett sätt som gör det unikt i Skandinavien.

För att bli antagen till programmet krävs inte bara högskolebehörighet, det ställs även höga sportsliga antagningskrav. Bland de nuvarande 30 studenterna har en tredjedel haft landslagsuppdrag.

– Vi har nu tre fulla klasser med elitgolfare från hela Sverige – det är unikt. Bara genom att studera blir man inte en bättre golfare, här får de även möjlighet att utvecklas praktiskt, säger Rasmus Tornberg, studierektor på programmet.   

En akademisk och en idrottslig del


Konceptnamnet på satsningen är School of Golf och består av två delar: en akademisk och en idrottslig.

Studenterna läser totalt 120 högskolepoäng på Högskolan i Halmstad och får en högskoleexamen i idrottsvetenskap. Träningslära och idrottspsykologi är två exempel på ämnen som ingår. Den teoretiska kunskapen kopplas till golf genom praktiska moment och projektarbeten.

Konceptet innefattar även en idrottslig, icke-poänggivande del, där studenterna får stöd för att utveckla sitt golfspel. Denna del håller stiftelsen Scandinavian School of Sports i.

Text och bild: IDA LÖVSTÅL

Victor Flatau belönas med 10 000 kronor för sina insatser som student och golfare. Christer Bergfors, ordförande i Svenska golfförbundet, delade ut stipendiet.

Sidan uppdaterad 2010-10-05