Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2010-03-24. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.
Gemensamt för alla åtta högskolor i denna granskningsomgång är deras ambitiösa arbete med att stödja studenterna och öka genomströmningen i utbildningen.
– Det är verkligen ett erkännande och känns fantastiskt. Alla på Högskolan ska känna sig stolta, det är tack vare deras engagemang och delaktighet som vi har fått högsta betyg. Vi har jobbat hårt och intensivt med att skapa ett fungerande och levande kvalitetssystem, säger Marita Hilliges, prorektor och ordförande i Högskolans kvalitetsråd.
– Utgångspunkten för vårt kvalitetsarbete är att det ska vara integrerat i all verksamhet och att det ska kännetecknas av helhetssyn, långsiktighet, medveten strävan att bli bättre och ett engagerat ledarskap, säger Marita Hilliges.
Detta lyfter bedömargruppen fram och framhåller Högskolan i Halmstad som ett ”förebildligt exempel” som ”medvetet och långsiktigt har byggt vidare på erfarenheterna från den tidigare utvärderingen 2002”.
– Vi håller med om bedömargruppens synpunkter och ska naturligtvis arbeta vidare med deras rekommendationer. Det kan aldrig bli perfekt men det ligger i sakens natur att ständigt jobba med förbättring och utveckling, säger Högskolans rektor, Romulo Enmark.
Sedan 2008 har 23 av 49 lärosäten granskats – bara fem har nått den högre nivån, A.
LENA LUNDÉN och NATHALIE SJÖGREN TÖRHAGEN