Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2010-12-10. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2010-12-10

Högskolans studenter skördar nya framgångar

I går korades de bästa affärsidéerna i Västsverige när tävlingen Venture cup avgjordes på Chalmers Lindholmen Science park i Göteborg i går.

Bland 285 inlämnade affärsidéer sållades de tio bästa ut och belönades med 10 000 kronor vardera.

De tidigare studenterna på Högskolan i Halmstad, Robert Lidén, Jonas Samuelsson och Daniel Aarenstrup, stod bakom ett av de vinnande koncepten. De har tillsammans utvecklat en virtuell personlig tränare och instruktör.

Jonas Samuelsson, Daniel Aarenstrup och Robert Lidén belönades i går med 10 000 kronor för sin affärsidé kkring projektet Virtual trainer när Venture cup-tävlingen avgjordes i Göteborg.

Högskolan i Halmstad har tillsammans med högskolorna Väst och Borås dessutom delat ut fyra lokala Venture cuppris. Ett av dessa gick i år till Gustav Eriksson och Jakob Viebke som går tredje året på Utvecklingsingenjörsprogrammet och som har utvecklat ett skydd för granbarkborrar. Deras projekt heter Hylobius SafeGuard och de belönas med 5 000 kronor.

I dag delades dessutom stipendier ut till ”årets inkubatorföretag” och till examensprojekt från Högskolan i Halmstad som utvecklas vidare till företagsidéer. Läs mer.

Text: LENA LUNDÉN
Bild: HANS-ERIK ELDEMARK

Jakob Viebke och Gustav Eriksson fick i går pris för sitt projekt Hylobius SafeGuard som är ett skydd mot granbarkborrar.
Sidan uppdaterad 2010-12-10