Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2010-07-05. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2010-07-05

Högskolan värd för seminarium i Almedalen

Almedalsveckan har dragit igång med full kraft. I morgon, tisdag, är det dags för Högskolan i Halmstad att tillsammans med ytterligare sju högskolor vara värd för ett seminarium där högskolornas framtid ska diskuteras.

De nya högskolorna har haft en avgörande betydelse för de senaste decenniernas utveckling av högre utbildning och har i högsta grad bidragit till breddad rekrytering och minskad social snedrekrytering. Men vilken roll ska högskolorna spela i framtiden? Står breddad rekrytering och livslångt lärande i motsats till spetsforskning?

Det är bland annat de här frågorna som ska diskuteras under seminariet som har titeln ”Högskolans vägval: närhet, bredd, excellens och profilering – en omöjlig kombination?”.

Under seminariet kommer också en helt färsk undersökning att presenteras som genomförts bland politiker och företagare ibland annat Halmstad.

I panelen medverkar Agneta Stark, tidigare rektor Högskolan Dalarna, Håkan Sörman, vd Sveriges kommuner och landsting, Madelene Sandström, vd KK-stiftelsen, Stephan Müchler, vd Sydsvenska industri- och handelskammaren, Marcus Petersson, Gotlands studentkår Rindi. Politisk kommentar av statssekreterare Peter Honeth samt riksdagsledamoten och ledamot utbildningsutskottet Mikael Damberg (s). Moderator är Johannes Hylander från Westander PR.

Arrangör är: Högskolan på Gotland, i Gävle, i Halmstad, i Kristianstad, i Skövde, Dalarna, Södertörns Högskola och Högskolan Väst

Debatten startar kl.13.15 och kan följas direkt på webben via: www.hgo.selänk till annan webbplats

Sidan uppdaterad 2010-07-05