Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2010-04-09. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2010-04-09

IT-forensik i fokus vid ministerbesök

I dag besökte justitieminister Beatrice Ask Högskolan i Halmstad. Hon ville veta mer om Högskolans unika utbildningsprogram ”IT-forensik och informationssäkerhet”.
Under besöket fick justitieministern träffa lärare, forskare och studenter från programmet "IT-forensik och informationssäkerhet". De berättade om programmet och om Högskolans spetskompetens inom biometri och forensik. På plats fanns även samarbetsparter från polisens tekniska rotel i Halland och från näringslivet som gav sin syn på det kompetensbehov som finns inom IT-säkerhetsområdet.

– Det här var mycket intressant, sa Beatrice Ask efter mötet. Vi ser att betydelsen av de här frågorna växer. Detta är en framtidsinriktad utbildning.

Programmet "IT-forensik och informationssäkerhet" startade 2008 och har blivit en stor framgång. Intresset från myndigheter och företag har varit stort och det är i dag det mest sökta tekniska programmet på Högskolan i Halmstad. Programmet är utvecklat i samarbete med polisens tekniska rotel och företag inom IT-säkerhetsområdet.

Justitieministern besökte även polisen i Halmstad.

Text och bilder: IDA LÖVSTÅL

Fakta / IT-forensik och informationssäkerhet


Programmet är på tre år, 180 högskolepoäng, med möjlighet att avsluta studierna efter två år, 120 högskolepoäng. I utbildningen ingår till exempel datateknik, datornätverk, IT-säkerhetssystem kompletterat med kriminologi och juridik. Ett hundratal studenter läser i dag programmet. Till utbildningen finns ett särskilt branschråd knutet, med representanter för näringslivet och myndigheter.
Beatrice Ask på besök
Beatrice Ask på besök
Beatrice Ask

Justitieminister Beatrice Ask

Mattias Martinsson, IT-forensiker på tekniska rotel vid Polismyndigheten i Hallands län

Mattias Martinsson, IT-forensiker, tekniska roteln vid Polismyndigheten i Hallands län

Mattias Wecksten, lärare på programmet

Mattias Wecksten, lärare, Högskolan i Halmstad

Sidan uppdaterad 2010-04-09