Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2010-12-10. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2010-12-10

Kristina Kunert prisad för sin forskning

I hård konkurrens med 400 andra forskare blev Kristina Kunert, doktorand på Högskolan i Halmstad, en av två som fick pris för bästa paper vid en internationell konferens i Spanien tidigare i höstas.

– Det är en bekräftelse på hur långt jag har kommit. Jag håller på att avsluta min avhandling så det var kul att få priset för mitt sista paper, säger Kristina Kunert som berättar att hon blev helt överraskad över priset.

Förutom ära, intyg och en vinstsumma på 500 euro innebar utmärkelsen att det blev lättare för Kristina Kunert att knyta kontakter med andra forskare under konferensen.   

Varför fick du priset, tror du?


– De tyckte att vårt arbete tog upp ett viktigt problem och att artikeln var välskriven och vältäckande. Vi har försökt diskutera lösningen ganska ingående och har utvärderat den både analytiskt och med hjälp av datorsimuleringar, säger hon.

Kristina Kunerts forskningsområde är datorkommunikation.

– Det jag tittar på är system som har olika komponenter som måste kommunicera med varandra. Kommunikationen kan ha olika krav på sig: dels kan datatrafiken behöva komma i tid, dels kan det finnas krav på att den verkligen kommer fram, förklarar Kristina Kunert.

Från Tyskland


Kristina Kunert kom till Sverige från Tyskland och Nürnberg för mer än 14 år sedan. Tanken var att hon skulle studera i ett år men hon blev fast i Sverige.

– Jag läste nordiska språk och skulle utomlands i ett år för att läsa svenska. Sedan åkte jag aldrig hem, berättar hon.

I stället läste hon tekniskt basår på Högskolan i Halmstad, efter det teknisk fysik vid KTH i Stockholm och sedan informations- och kommunikationsteknologi i Halmstad.

– Jag gjorde mitt magisterexamensjobb inom datorkommunikation och fick sedan möjlighet att doktorera här, berättar Kristina Kunert som trivs jättebra med sin doktorandtjänst på Högskolan i Halmstad.

– Jag skulle helst doktorera en gång till om jag kunde. Har man ett bra projekt så är det här det roligaste som finns, säger hon.

LINDA LUNDELL

Fotnot. Avhandlingen presenteras på måndag, på självaste Luciadagen.

På självaste Luciadagen disputerar Kristina Kunert. Hon kom från Tyskland för att studera i Sverige ett år, men blev kvar. Det är nu 14 år sedan.
Bild: LINDA LUNDELL
Sidan uppdaterad 2010-12-10