Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2010-07-19. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2010-07-19

Londonbussen visar vägen till Högskolan

Sommaröppet lockade många blivande studenter till Högskolan

Solen sken ikapp med de blivande studenterna när Högskolan i Halmstad höll sommaröppet på campus i fredags. Nytt för i år var den inlånade londonbussen, en klassisk dubbeldäckare, som körde flera turer mellan Högskolan och centrum.

Varje sommar håller Högskolan i Halmstad sommaröppet för blivande studenter så att de kan bekanta sig med sin nya studiemiljö innan höstterminen drar i gång.

– Vi vill att de som har blivit antagna ska känna sig välkomna hit och att de ska tacka ja till sin plats. Att de får se miljön och bekanta sig med den innan de kommer hit innebär en viss trygghet, säger Johan Fredriksson på Högskolan, som är projektledare för sommaröppet.

Frågor finner svar


Inne på Studentcentrum fanns studievägledare, studenthälsan, studentkåren och flera studentambassadörer på plats för att svara på frågor om allt från studier och tentor till nollning och studentliv. Vid de guidade rundvandringarna kunde besökarna också titta närmare på lokaler, datorsalar och högskolebiblioteket bland annat.
Robin Mårtensson (mitten), som besökte sommaröppet tillsammans med sina föräldrar Thord och Anneli, ser fram emot att börja läsa på Högskolan i Halmstad.

Forskning lockar


En av besökarna på Högskolan var Robin Mårtensson, 21, från Trelleborg som kom med sina föräldrar Thord och Anneli Mårtensson. Robin läser till lärare i naturvetenskap i Kristianstad men har blivit antagen till programmet Naturvård och artmångfald i Halmstad.

– Jag kände att naturvetenskapen var rätt för mig men att jag inte ville bli lärare. Jag vill själv gå ut i naturen, säger Robin som tänker ägna sig åt forskning i framtiden, gärna utomlands.

Han tycker det är bra att man som blivande student kan komma och titta på hur området ser ut.

– Det verkar jättemysigt, fint och fräscht. Det är bra att det finns så många här som kan svara på frågor, menar han.

Pernilla Eklund har precis gått ut samhällsprogrammet på Sannarpsgymnasiet i Halmstad och tänker läsa hållbar turismutveckling till hösten. Hon var nyfiken på programmets upplägg, kurslitteratur, nollning och hur det fungerar med studiebidrag.

– Jag tycker att jag har fått svar på det mesta av de frågor jag hade, säger hon.

Vad har du fått för intryck av Högskolan?
– Det känns väldigt stort, det är många byggnader. Men det verkar vara ett levande studentliv, säger hon.

De som ville bekanta sig med Halmstad kunde ta en tur med londonbussen som körde mellan Högskolan och centrum flera gånger under dagen.

Londonbuss visade vägen


För dem som ville lära känna Halmstad avgick londonbussen från Studentcentrum till centrala Halmstad en gång i timmen. Under rundturen, som stannade till vid Stora torg, fick besökarna bland annat information om vilka studentbostadsområden som finns.

– Vi ville skapa lite uppmärksamhet med londonbussen samtidigt som besökarna skulle få möjlighet att bekanta sig med Halmstad, förklarar Johan Fredriksson som är mycket nöjd med hur dagen avlöpte.

– Det har fungerat bra och har varit en avslappnad atmosfär, vilket jag tror att många uppskattar. Och så har det varit fantastiskt väder, säger Johan som hoppas att besökarna fått tid att åka till stranden också.

Text och bild: LINDA LUNDELL

Under sommaröppet kunde de blivande studenterna och deras familjer få svar på frågor om hur det är att studera på Högskolan i Halmstad.
Pernilla Eklund som har blivit antagen till programmet hållbar turismutbildning passade på att ställa frågor om programmet och skolan i allmänhet.
Fredrik Axelsson och Josefin Ovenmark tävlar i "knep och knåp" för att försöka vinna en solstol. Studentambassadören Anna-Sara Lööf håller ställningarna.
Sidan uppdaterad 2010-07-19