Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2010-03-23. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2010-03-23

Lyckad konferens för sociologer


Hallå där ...
... Marta Cuesta, HOS, som i slutet av förra veckan var med och arrangerade sociologförbundets årsmöteskonferens på Högskolan.

Hur gick det?


– Det gick jättebra, helt enligt planerna. Alla var nöjda. Det var inspirerande gästföreläsare, bra paneldebatt samt spännande arbetsgrupper och diskussioner.

Hur många var ni?


– Det var 83 anmälda, och omkring 65 deltagare på plats. Återbuden berodde på sjukdom och tågkrångel.

Sociologförbundet delade ut ”Segerstedts pris för bästa artikel i tidskriften Sociologisk forskning år 2009” under konferensen. Vem fick priset?


– Det var Lovisa Eriksson på Sociologiska institutionen vid Uppsala universitet för artikeln ”Den virtuella kroppen: presentationer av jaget i svenska dagboksbloggar” (nr. 4 2009).

Vad betyder en sådan här konferens, att sociologer från hela landet samlas?


– Årsmöteskonferensen är den enda mötesplats där alla sociologer samlas och diskuterar sociologins situation, möjligheter och förankring i landet och utomlands. Nya empiriska nischer belyses genom presentationer av olika forskningsprojekt. Det är inte utbildningar som ligger i fokus, de diskuteras i så kallade ämneskonferenser, som ibland sammanfaller med årsmöte, men inte denna gång.

Blir det flera konferenser av detta slag?


– Ja, i Stockholm 2012.

LENA LUNDÉN

Nöjd konferenskoordinator, docent Marta Cuesta
Bild: ULRIKA HÄLLEMARKER
Sidan uppdaterad 2010-03-23