Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2010-06-30. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2010-06-30

Madeleine Holgersson är Kårens nya ordförande

En utmaning utan dess like. Så beskriver Madeleine Holgersson, Kårens nya ordförande, sitt nya uppdrag.
– Men det är något jag gärna tar mig an – och ser fram emot, säger hon.

Madeleine Holgersson började på Högskolan 2006. Hennes engagemang i Kåren började innan hon ens hade sin första lektion.

– Jag anmälde mitt intresse för att engagera mig redan under nollningen. På den första onsdagspuben jobbade jag i baren, och sedan var jag fast, berättar hon.   

Sedan dess har Madeleine Holgersson bland annat varit general för nollningen, sexmästare och ledamot i kårstyrelsen. Hon har också varit studentrepresentant i sex av Högskolans ledningsorgan, bland annat IDE:s sektionsstyrelse och forskningsnämnden för naturvetenskap och teknik.

– Engagemang är himla kul. Det handlar lika mycket om att göra saker för andra som allt jag själv lär mig under resans gång, säger hon.
     
Vill satsa på kommunikation
Madeleine Holgersson har läst programmet Multimediedesign på Högskolan i Halmstad och därefter fristående kurser i företagsekonomi.

Från den 1 juli och ett år framåt ska hon leda en förening i stor förändring. Den 1 juli försvinner kårobligatoriet och det blir då frivilligt för studenter att vara med i en studentkår. Det hon framför allt vill satsa på är medlemsrekrytering och kommunikation.

– Den stora fokusfrågan för Kåren är att överleva. Och då måste vi nå ut till studenterna. Alla studenter, oavsett om man är medlem eller inte, ska veta vad Kåren gör. Alla ska veta att Kåren jobbar för studentinflytande, studenternas attraktivitet på arbetsmarknaden och en meningsfull fritid. Sedan kan man bestämma om man vill vara medlem eller inte, säger Madeleine Holgersson.  
     
Tävlar i dressyr
Madeleine Holgersson är 22 år och uppvuxen nära Klippan i norra Skåne. Där var hon engagerad i den lokala ridklubbens ungdoms- och tävlingssektion. Hon har ridit i hela sitt liv och tävlat sedan sjuårsåldern. I dag har hon en häst utanför Halmstad, som hon tillbringar ett par timmar med varje dag.

– Min häst är min fristad. Den är avkoppling från allt. Jag kan inte tänka på en massa annat när jag är där, hästen kräver min uppmärksamhet, säger hon.  

IDA LÖVSTÅL

Fotnot. Vice ordförande blir Frida Tuovila, som tidigare bland annat har läst idrottsvetenskap med inriktning psykologi.

Ända sedan Madeleine Holgersson nollades som ny student 2006 har hon varit engagerad i Kåren. Hon har också varit studentrepresentant i sex av Högskolans ledningsorgan.  
Bild: IDA LÖVSTÅL
Sidan uppdaterad 2010-06-30