Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2010-03-15. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2010-03-15

Mystisk skönhet huvudperson i årets spex

Nu är det avslöjat. Ingen mindre än Marilyn Monroe spelar huvudrollen i årets studentspex. Spexet avtäcktes traditionsenligt av halmstadsprofilen och Halmstadsspexets evige överbeskyddare, Thomas Pettersson. Med ett nätt ryck föll den röda sammetsduken och årets spex var avtäckt.
Mångsysslaren, skådespelaren, komikern och estradören Thomas Pettersson vet inte själv hur länge han har varit Halmstadsspexets evige överbeskyddare. Han gissar på 8–9 år. Han är mycket imponerad av spexarna och deras prestationer.

– Det är fantastiskt att man kan höja kvaliteten på föreställningen år efter år. Framför allt med tanke på att stora delar av ensemblen byts ut år från år, säger Thomas Pettersson.

Marilyn Monroe – en skönhet i knipa heter årets studentspex som i år spelas i Figarosalen. När temat var avtäckt och avslöjats bjöd spexarna på ett smakprov ur den kommande föreställningen.
Studentspex handlar som traditionen bjuder ofta om en historisk person. I år är det Marilyn Monroe som ”spelar huvudrollen” i Halmstadsspexet, och den mytomspunna skönheten lär hamna i knipa.

”Marilyn Monroe – en skönhet i knipa” blir det 19:e spexet i ordningen och som vanligt är föreställningarna proppfulla av härliga karaktärer som trevar sig fram i en historisk händelse med diverse missförstånd, tvister, tvära kast och någon figur som hamnat lite fel i tiden.

Spexet har premiär den 24 april och övriga föreställningar är den 30 april samt den 7 och 8 maj. I år spelas föreställningar på Figarosalen på Halmstads teater.

Text: JOHAN FREDRIKSSON och LENA LUNDÉN
Bild. JOHAN FREDRIKSSON

Hemligt in i det sista. Thomas Pettersson, Halmstadsspexet evige överbeskyddare, valde att förrätta avtäckningen av årets spex på rim. Stundtals var det så invecklat att författare själv att svårt att hänga med i sina egna litterära utsvävningar.
Sidan uppdaterad 2010-03-15