Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2010-11-18. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2010-11-18

Nya framgångar för kreativa studenter

Sparbanksstiftelsen Kronan delar i år ut sammanlagt 775 000 kronor till studenter för kreativa examensarbeten med stor framtidspotential. Studenter vid Högskolan i Halmstad får dela på 200 000 kronor.

Två examensprojekt på Utvecklingsingenjörsprogrammet vid Högskolan i Halmstad belönas med stipendium om 50 000 kronor vardera och fyra stipendier à 25 000 kronor ges till studenter på dataingenjörs- och utvecklingsingenjörsprogrammen.

Två av Halmstadsstudenternas projekt spås få stor betydelse för byggbranschen. Det ena handlar om smarta takmoduler och det andra om säkrare takarbeten. Bland övriga projekt från Högskolan i Halmstad syns brandvarnare som kombinerar säkerhet och användarvänlighet, fjärrstyrda larm, snabb hjälp vid olyckor i skidbacken samt ett mobilt dropp.

Den officiella prisutdelningen äger rum i morgon på Blekinge tekniska högskola i Karlskrona på fredag, men redan i dag presenterades Halmstadsstudenterna på Högskolan i Halmstad av Thomas Gränsman och Birgitta Persson från Sparbanksstiftelsen Kronan.

LENA LUNDÉN

Glada stipendiater. Två stipendier à 50 000 kronor och fyra stipendier à 25 000 blev utdelningen för Högskolan i Halmstad när Sparbanksstiftelsen Kronan delar ut årets stipendier för framgångsrika examensprojekt. Här flankeras studenterna av Sparbanksstiftelsen Kronans representanter Birgitta Persson (stående längst till vänster) och Thomas Gränsman (stående längst till höger).

Stipendiater, stående från vänster: Arvid Nilsson, Andreas Lindblom, Elin Olsson, Johan Ohlsson och Andreas Johansson.
Sittande från vänster: Peter Kristensen, Erik Ehn, Johan Höcks, Erik Nykvist, Astrid Kleine och Jonas Green.

Bild: ANDERS PETERSSON

Sidan uppdaterad 2010-11-18