Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2010-05-04. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2010-05-04

Studenter peppades att förverkliga sina drömmar

”Få saker att hända – och ha kul under tiden!” – Högskolans studenter fick gott om goda råd och peppning inför framtiden på entreprenörsdagen den 4 maj.
– Jag går ut i vår och är sugen på att starta ett eget företag. Jag kom hit för att få en push att våga ta tag i det, säger Linnea Svensson, som läser webbdesign på Högskolan.

Tillsammans med kompisen Marie Lind passade hon på att ta del av tisdagens aktiviteter på Science Park Halmstad. Marie Lind har själv precis startat eget företag parallellt med sina studier i idrottspsykologi och marknadsföring. Affärsidén är att hjälpa idrottsföreningar med marknadsföring.

– Att få inspiration på det här sättet är jätteviktigt. Och att uppmuntras att våga satsa fast man inte har så mycket erfarenhet, säger Marie Lind.

Skrev vykort till sig själva
Dagen bjöd på både föreläsningar och workshoppar med tema entreprenörskap. Urban Gattzén berättade om sin resa från anställd till egenföretagarlivet. Han höll även en workshop som bland annat gick ut på att deltagarna fick skriva ett vykort till sig själva, som han kommer att posta om tre år.

Högskolans studie- och karriärvägledare höll workshoppen ”Att vara entreprenör i sitt eget liv”. Där fick studenterna formulera sina drömmar och tips på hur man kan hitta motivation och nå sina mål.

Mellan passen kunde studenterna träffa företagare på en minimässa och besöka ett idékafé där de hade möjlighet bolla idéer med rådgivare. Dagen avslutades med att studenter och företagare utmanade varandra i en volleybollturnering vid Bolmens studentboende.

Vill väcka entreprenörsandan
Entreprenörsdagen arrangerades av Högskolans studentinspiration Ta steget tillsammans med kåren, studie- och karriärvägledningen samt högskolebiblioteket.

– Syftet är att väcka entreprenörsandan hos studenterna. Vi vill att de ska se egenföretagande som alternativ inför framtiden, säger Malin Ericsson, studentinspiratör på Högskolan i Halmstad.

IDA LÖVSTÅL

Mattias Franzén från Hemsida24, ett av företagen i Science Park Halmstad, berättade om sin affärsidé.

Mattias Franzén från Hemsida24, ett av företagen i Science Park Halmstad, berättade om sin affärsidé.

Högskolans studie- och karriärvägledare Helen Andersson.

På en workshop med studie- och karriärvägledare fick studenterna formulera sina drömmar.

Marie Lind och Linnea Svensson besökte entreprenörsdagen.

Marie Lind och Linnea Svensson var två av besökarna på entreprenörsdagen.

Urban Gattzén höll föreläsningen "Livet är ett pussel – har du alla bitar?".

Urban Gattzén höll föreläsningen "Livet är ett pussel – har du alla bitar?".

Studie- och karriärvägledarna Annalena Stenljung och Helen Andersson

Högskolans studie- och karriärvägledare Annalena Stenljung och Helen Andersson talade bland annat om konsten att motivera sig.

Sidan uppdaterad 2010-05-04