Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2011-11-24. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2011-11-24

Examensprojekt belönas av Sparbanksstiftelsen Kronan

I dag var det åter dags för Sparbanksstiftelsen Kronan att dela ut stipendier till studenter för kreativa examensarbeten med stor framtidspotential. Stiftelsen delar ut sammanlagt 800 000 kronor.
15 studenter från Högskolan i Halmstad får dela på 200 000 kronor.

– Högskolan i Halmstad har i år flera bidrag som har gjorts i samarbete med Hälsoteknikcentrum Halland, till exempel hjälpmedel för rörelsehindrade, något som vi tycker är mycket intressant och kan uppfylla stora behov såväl hos enskilda som i vård och omsorg, säger Tommy Lindgren, Sparbanksstiftelsen Kronans ordförande.

Två examensprojekt från Högskolan i Halmstad belönas med stipendium på 50 000 kronor vardera och fyra examensprojekt får stipendium på 25 000 kronor var.

Spencer Mak och Mattias Bjäde (i mitten) är några av de studenter som belönas med stipendium på 50 000 kronor av Sparbanksstiftelsen Kronan för sitt examensprojekt om trådlös kommunikation mellan fordon som skapar en bättre trafikmiljö. På bilden syns även Birgitta Persson, styrelseledamot i Sparbanksstiftelsen och Thorsten Söderberg, vice ordförande.

Bland annat belönas ett trygghetslarm med en helt ny funktionalitet, och teknik som ökar både säkerhet och sparar miljön i trafiken.

De studenter från Högskolan i Halmstad som belönas med 50 000 kronor är:

  • Annika Karlsson och Linnea Trulsson för projektet LIAC alarm.
  • Fredrik Berg, Johan Andersson, Mattias Bjäde och Spencer Mak för projektet Cooperative Adaptive Cruise Control – CACC.

De studenter som får stipendium på 25 000 kronor är:

  • Richard Borg och Timmy Svensson för projektet Assistansrobot.
  • Jenny Thuresson och Mathilda Davidsson för projektet MONEO.
  • Ingrid Bertilsson och Viktor Larsson för projektet GearUp.  
  • Fredrik Löfgren, Joakim Eriksson och Andreas Leman för projektet JAF-lyft.

Prisutdelningen äger rum i dag vid en ceremoni i Kalmar.

Text: LINDA LUNDELL
Bild: ANDERS PETERSSON

FAKTA
Sparbanksstiftelsen Kronan har under flera år delat ut stipendier till studenter på Högskolan i Halmstad, Linnéuniversitetet och Blekinge tekniska högskola, för framgångsrika examensarbeten på kandidat- och magisternivå. I år delas totalt 800 000 kronor ut till 45 studenter för 24 examensarbeten. Åtta examensarbeten belönas med vardera 50 000 kronor och 16 med 25 000 kronor vardera.

Sidan uppdaterad 2011-11-24