Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2011-10-29. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2011-10-29

Framtidens entreprenörer är här

I torsdags utsågs de fem bästa affärsidéerna när Science Park Halmstad tillsammans med Tele2 Business arrangerade ”Stora entreprenörsdagen” i Halmstad. Flera av de vinnande entreprenörerna är tidigare studenter vid Högskolan i Halmstad. De får nu, som pris, under ett år deltaga i ett entreprenörsprogram, som bland annat rymmer utbildning, coachning, medieutrymme och kontorsplats.

Nyföretagandet i Halmstad ökade med endast 2,5 procent under det första halvåret 2011. Science Park Halmstad beslutade därför tillsammans med Tele2 Business, att genom en tävling ge dem som går i företagstankar incitament att gå från tanke till handling.

Stor spridning på idéerna. De tidigare studenterna på Högskolan i Halmstad, Elin Olsson, Olle Ekberg, i mitten, och bredvid honom, Martin Öhman, Mathias Amnells
 och David Dromberg var alla framgångsrika i Science Park Halmstads och Tele2 Business tävling om framtidens entreprenörer. Dessutom vann Anders Johansson och Anders Nilsson (längst till vänster) med sin idé om en ny typ av batteri.
– Med detta initiativ hoppas vi kunna stimulera många duktiga människor runt Halmstad att ta steget att förverkliga sina idéer. Vi vet att idéerna finns men att det är många som inte vågar, kommenterar Ulf Andersson, vd Science Park Halmstad.

Framgångsrika studenter med idéer för framtiden


Flera av vinnarna är tidigare studenter på Högskolan. Elin Olsson har gått Utvecklingsingenjörsprogrammet och vann med sin nätanslutna brandvarnare. Olle Ekberg, också han utvecklingsingenjör, var framgångsrik med sin ”renoveringsplanering”. Martin Öhman och Mathias Amnell utvecklar så kallade appar till smarta mobiltelefoner. De har gått Valfritt Informatikprogram på Högskolan i Halmstad och David Dromberg, ytterligare en utvecklingsingenjör, har tagit fram en ny sorts ”wake-up light”.

Vinnarna utsågs av en jury med representanter för Science Park Halmstad och Tele 2 Business samt de båda entreprenörerna Åsa Keller, vd, Homemaid och Hans Möller, ordförande i Swedish Incubators & Science Parks.

Coachning, medieutrymme och kontorsplats


Den 1 januari 2012 startar vinnarna entreprenörsprogrammet. De kommer bland annat att få utbildning i produktutveckling, prissättning, marknadsföring och säljteknik. De får även kontorsplats på Science Park Halmstad, och stöd från både Science Park och Tele2 i att utveckla och paketera sina idéer. Tele2 ställer dessutom upp med medieutrymme, marknadsföring, mobiltelefoner och mobilt bredband.
Sidan uppdaterad 2011-10-29