Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2011-05-06. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2011-05-06

Halmstadsföretagare prisade för sin affärsidé

Bland över 340 bidrag kom de tidigare studenterna vid Högskolan i Halmstad, Robert Lidén, Daniel Aarenstrup och Jonas Samuelsson med sitt företag Virtual Trainer, på en hedrande andraplats i den västsvenska regionfinalen i Venture Cup på torsdagen.

Grattis Robert Lidén, lagledare i Virtual Trainer!


– Tack, det var otroligt roligt och oväntat. Vi var oerhört nervösa, konkurrensen var väldigt hård med många bra idéer.

Varför tror du att de fastnade för er affärsplan?


– Jag tror att det är för att vi har gått från idé till färdig produkt på kort tid. På fyra månader har vi sålt åtta enheter. Att vi har kommit så långt på marknaden på så kort tid tror jag har spelat roll.

Vad gör ni för något?


– Vi har tagit fram en produkt som kan liknas vid en 32-tums Iphone full av instruktionsvideor som vi har tagit fram tillsammans med träningsexperter. Vi kallar det för en virtuell instruktör eftersom den hjälper till med olika träningsmoment.
Prisad affärsidé. Robert Lidén, Daniel Aarenstrup och Jonas Samuelsson lyckades med sitt företag Virtual Trainer knipa andraplatsen i den västsvenska regionfinalen i Venture Cup i torsdags. Den 9 juni väntar Sverigefinal i Stockholm.
Bild: HANS-ERIK ELDEMARK

Ni är ett så kallat ”tvärföretag”, som består av tre delägare med helt olika bakgrunder. Vad har det haft för betydelse för er?


– Det har varit jätteviktigt för oss. Jonas Samuelsson, som har studerat media, har på ett kostnadseffektivt sätt filmat instruktionsfilmerna. Det har varit en jättefördel. Som utvecklingsingenjör har jag själv erfarenhet av att ta fram en idé till färdig produkt medan ekonomen Daniel Aarenstrup tar hand om affärsbiten.

Vad betyder det här priset för er?


– Det ger otroligt bra publicitet och gör det lättare att bygga vidare på vårt varumärke. Givetvis är det också en kvalitetsstämpel på vår idé.

Tillsammans med första- och tredjepristagarna i Venture Cup väst har ni gått vidare till Sverigefinal i Stockholm den 9 juni. Hur laddar ni inför det?


– Vi kommer att förändra och uppdatera affärsplanen lite för att öka chansen att vinna. Det ska bli jättekul att åter få möjlighet att knyta kontakter, få mer publicitet och ytterligare få bekräftelse på att vi gör ett bra arbete.

Text: LINDA LUNDELL

Sidan uppdaterad 2011-05-06