Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2011-11-22. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2011-11-22

Högskolans satsning på entreprenörskap ger resultat i Venture Cup

Venture Cup är en affärsplanetävling som syftar till att hjälpa människor att utveckla och förverkliga sina affärsidéer. Högskolans satsning på entreprenörskap syns tydligt i statistiken och efter Chalmers och Göteborgs universitet ligger Högskolan i Halmstad långt före resterande högskolor i regionen efter första momentet i tävlingen (beskrivning av affärsidé).

Inför årets tävlingsomgång har Ta steget varit ute i flertalet klasser på Högskolan och pratat om Venture Cup under schemalagda workshoppar. Dessutom var årets kick-off för Venture Cup schemalagd för studenter på en handfull program. Daniel Aarenstrup, vc på Virtual Trainer, som i förra årets tävlingsomgång kom tvåa i regionfinalen, var på plats och höll en inspirerande presentation om tävlingens betydelse för företagets utveckling.

– Att vi får komma ut och prata med studenterna i klassrummet har stor betydelse för det goda resultatet i tävlingen, eftersom det möjliggör för oss att inspirera kring entreprenörskap även i de utbildningar som av tradition inte är så inriktade på detta, säger Sandra Johannesson, studentinspiratör på Högskolan i Halmstad.

Sandra Johannesson arbetar tillsammans med Josefine Nilsson både med studentinspiration på Ta steget och som affärsutvecklare på Science Park Halmstad. De hoppas att deras arbete med att få in inspiration om entreprenörskap i utbildningarna kommer att medföra att den goda trenden håller i sig även kommande år.

– För studenter som vill driva företag efter studierna finns det dessutom fantastiska möjligheter genom Science Park Halmstads tillväxtprogram. Många av entreprenörerna på Science Park Halmstad har någon gång deltagit och fått inspiration och erfarenhet genom Venture Cup, säger Josefine Nilsson.

LärosätenLäsårLäsår
 11/1210/11
Chalmers5644
Göteborgs universitet5031
Högskolan i Halmstad247
Antal affärsidéer med lagledare som är antingen student, forskare eller doktorand vid ett lärosäte.

Antal tävlande, registrerade på en affärsidé, som är student, forskare eller doktorand vid lärosäte, läsåret 11/12
Chalmers: 83
Göteborgs universitet: 68
Högskolan i Halmstad: 29
Högskolan Väst: 8
Högskolan i Borås: 6
Karlstads universitet: 7
Högskolan i Skövde: 1
KY/YH-utbildning: 4
Högskolan i Jönköping: 1
Gymnasium: 29
Övriga: 23
Totalt: 260
Sandra Johannesson och Josefine Nilsson är Högskolans studentinspiratörer.
Sidan uppdaterad 2011-11-22