Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2011-11-15. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2011-11-15

Johanna Jansson ny språkrådgivare på Skrivpunkten

Hallå där ...

… Johanna Jansson som är ny språkrådgivare och språkstöd vid Skrivpunkten efter Torbjörn Jansson som har gått i pension.

Hur har den första tiden varit?
– Bra, jag trodde att det skulle vara ganska lugnt i starten men det blev full fart direkt med studenter som behövde hjälp och hade frågor kring kompletteringar från förra terminen. Men det är kul och jag trivs.

Vad har du gjort tidigare?
– Jag är tjänstledig från Komvux i Halmstad där jag har undervisat i svenska som andra språk. De senaste åren har jag även arbetat extra i projektet ”Korta vägen” här på Högskolan, och det var så jag hamnade här.  

Vad händer härnäst?
– Denna termin jobbar jag deltid och ska börja med att sätta mig in i rollen och lära känna kollegorna i de olika verksamheterna så att jag vet hur de jobbar och hur de tänker. Då ser jag vilka behov som finns och vad som önskas, och sedan kommer jag att utveckla arbetet under nästa termin.

Finns det några nyheter på gång?
– Vi planerar en nybörjarkurs i svenska för utländska lärare som undervisar här och den är tänkt att komma i gång senare i höst. Skrivpunkten är ju även till för anställda men oftast märks det indirekt genom arbetet med studenterna.

– Jag undervisar till exempel i uppsatsskrivande och ska träffa studenter vid Sjuksköterskeprogrammet under hösten. Sådana förebyggande insatser underlättar allas arbete: studenter, lärare och även mitt eget.

Text och bild: ÅSA EHRNBERG                   

Johanna Jansson började som språkrådgivare på Skrivpunkten tidigare i höstas.
Sidan uppdaterad 2011-11-15