Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2011-02-15. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2011-02-15

Läs till lärare i Halmstad

På Högskolan i Halmstad kan du läsa till lärare för förskolan, grundskolan och gymnasiet. Högskolan klarade Högskoleverkets granskningar och får examensrättigheter till den nya lärarutbildningen.

– Vi vet sedan tidigare att vi har hög kvalitet på vår utbildning, det har de senaste årens utvärderingar visat, men nu har vi ytterligare ett kvitto på det. Examensprövningarna har varit överraskande tuffa och detta visar att vi har gjort helt rätt satsningar, säger Lisbeth Ranagården, chef för lärarutbildningen på Högskolan i Halmstad.

Högskolan i Halmstad är ett av de lärosäten i landet som får examinera lärare hela vägen från förskolan till gymnasienivå, och i flertalet gymnasieämnen. Läs mer om våra lärarutbildningar på lärarutbildningens sidor.

Inga höga trösklar


Högskolan i Halmstad kännetecknas av närhet. Närhet mellan lärare och studenter, mellan ämnesområden och mellan utbildningen och arbetslivet. Att det är ett mindre lärosäte med mindre studentgrupper bidrar både till god kvalitet på utbildningen och bra gemenskap mellan studenterna under studietiden.  

– Halmstad är en väldigt bra studentstad. Så sök smart, sök till Högskolan i Halmstad, säger Kenan Ganic, student på Högskolan i Halmstad.

Många av Högskolans studenter vittnar om hur inspirerande det är att läsa på Högskolan. Läs mer om dem via länkarna till höger.

Har du frågor om hur du ansöker, kontakta studie- och karriärvägledare på studievagledning@hh.se eller 035-16 75 24.

Välkommen till Högskolan i Halmstad!

Sidan uppdaterad 2011-02-15