Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2011-11-10. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2011-11-10

Mediestudenter fick pris i nordisk filmfestival

Hallå där ...

... Silja-Marie Kentsdottir som, tillsammans med Anna Johannesson och Emelie Andersson på programmet Medier och kommunikation i teori och praktik på Högskolan i Halmstad, har vunnit pris för en musikvideoproduktion i en nordisk filmfestival i Danmark i helgen.

Grattis, hur känns det?
– Vi är jätteglada och samtidigt lite överraskade. Vi skickade in bidraget och tänkte inte så mycket mer på det, förrän vi någon dag före prisutdelningen fick veta att vi hade vunnit. Tyvärr hann vi inte ordna så att vi kunde vara med och ta emot priset utan fick skicka en tackvideo.

Vad är det för filmfestival ni har deltagit i?
– Det är en filmfestival för mediestudenter vid universitet och högskolor i norden. Bidraget är en tio minuter lång digital produktion och vi fick dela förstapriset med den danske filmaren David Sakurai.
 
Vad är det för slags film ni har gjort?
– Den är en del av vårt projektarbete från i våras då vi gjorde en dokumentärfilm om halmstadsbandet United we stand och om hur man tar sig fram i musikvärlden. I samband med det gjorde vi en musikvideo till låten "I am your ecstasy". Det är häftigt att göra musikvideor eftersom ljudet redan är klart och man får leka med det visuella och vara kreativ.

Vad händer härnäst för er?
– Vi fortsätter att plugga men har också en del andra filmprojekt på gång. Bland annat en musikvideo till, men för ett annat band. Men det är fortfarande lite hemligt.

Text och bild: ÅSA EHRNBERG

Silja-Marie Kentsdottir

Mediestudenten Silja-Marie Kentsdottir har tillsammans med Anna Johannesson och Emelie Andersson tilldelats första pris i en nordisk filmfestival.

Sidan uppdaterad 2011-11-10