Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2011-02-15. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2011-02-15

Samverkan – viktig pusselbit för din framtid

Högskolan i Halmstad är bra på att samverka med arbetslivet. För dig som student innebär det att din kunskap knyts till den verklighet du kommer att jobba i.

När Svenskt näringsliv 2010 kartlade hur bra landets högskolor och universitet är på att samverka med näringslivet, fick Högskolan i Halmstads utbildningar mycket goda omdömen. Bland de nära 400 utbildningarna som jämfördes var till exempel Utvecklingsingenjörsprogrammet bäst i landet på samverkan, alla kategorier.

Resultatet förvånar inte Högskolans ledning som medvetet har satsat på att utbildningarna ska ligga nära yrkeslivet.

– Vi är duktiga och har fått väldigt bra omdömen i de flesta utvärderingar. En rapport från Högskoleverket om hur väl studenter etablerar sig på arbetsmarknaden efter examen visar att våra studenter klarar sig väldigt bra. Man får jobb efter att man har studerat på Högskolan i Halmstad, säger Carina Ihlström Eriksson, vikarierande rektor.

Inga höga trösklar


Högskolan i Halmstad kännetecknas av närhet. Närhet mellan lärare och studenter, mellan ämnesområden och mellan utbildningen och arbetslivet. Att det är ett mindre lärosäte med mindre studentgrupper bidrar både till god kvalitet på utbildningen och bra gemenskap mellan studenterna under studietiden.  

– Halmstad är en väldigt bra studentstad. Så sök smart, sök till Högskolan i Halmstad, säger Kenan Ganic, student på Högskolan i Halmstad.

Många av Högskolans studenter vittnar om hur inspirerande det är att läsa på Högskolan. Läs mer om dem via länkarna till höger.

Har du frågor om hur du ansöker, kontakta studie- och karriärvägledare på studievagledning@hh.se eller 035-16 75 24.

Välkommen till Högskolan i Halmstad!

Sidan uppdaterad 2011-02-15