Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2011-07-23. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2011-07-23

Sommaröppet drog fullt hus

Regntunga moln och en och annan regnskur hindrade inte de blivande studenterna från att besöka evenemanget sommaröppet på Högskolan i Halmstad. Omkring 300 personer besökte campus under fredagen, vilket är ett hundratal fler än i fjol.

Varje sommar håller Högskolan i Halmstad sommaröppet för studenter som har blivit antagna till någon av Högskolans utbildningar så att de kan bekanta sig med sin nya studiemiljö.

— Tanken är att de blivande studenterna ska komma hit och ställa frågor och se hur det ser ut så att de känner sig mer bekväma inför höstterminen, säger Lina Malm-Lund på Högskolan, som är projektledare för årets sommaröppet.

Under fredagen höll Högskolan i Halmstad öppet hus för blivande studenter och deras anhöriga.

Frågor finner svar


Inne på Studentcentrum fanns studievägledare, studenthälsan, kåren och annan personal från Högskolan för att ge information till besökarna. Utanför hus Q fanns flera studentambassadörer på plats för att svara på frågor om allt från studier och tentor till nollning och studentliv.

En gång i timmen gavs guidade rundvandringar då besökarna fick titta närmare på undervisningslokaler, högskolebiblioteket och Trade center bland annat.

Flera gånger under dagen gavs guidade rundturer på campusområdet. Rundvandringarna drog mycket folk och som mest var det 75 personer under en av guidningarna.

Evelina Nilsson från Våxtorp utanför Laholm var en av de blivande studenterna som besökte Högskolan i Halmstad. Hon ska läsa till förskollärare i höst.

— Det är kul att jobba med barn. Man får så mycket tillbaka, säger Evelina Nilsson.

Hon tycker att det är bra att blivande studenter kan besöka Högskolan för att få lite mer kött på benen inför terminsstarten.

— Jag har aldrig varit här innan och ville därför komma hit och se hur det ser ut, säger hon.

Vilka intryck har du fått av Högskolan?
— Det är väldigt rymliga och luftiga lokaler och det verkar vara lätt att hitta här, säger hon.

Kajsa Christensson på kårens medlemsservice fick svara på många frågor om hur man skaffar bostad i Halmstad.

Öppen och nytänkande


Alexander Sääf från Stockholm ska läsa till gymnasielärare i engelska till hösten.

— Än så länge har jag fått jättebra information. Alla verkar väldigt tillmötesgående. Jag har gått med i kåren och har sökt bostadsgaranti och har också ställt mig i kö hos åtta hyresvärdar, säger Alexander Sääf som tycker det verkar roligt att studera på Högskolan i Halmstad.

— Det verkar vara en öppen och nytänkande högskola. Jag hoppas få många spännande upplevelser under min studietid här, säger han.

Lina Malm-Lund är jättenöjd med hur dagen har avlöpt. Inte minst för att det var så många som besökte campus.

— Det är jätteroligt att så många hittade hit och var nyfikna på Högskolan i Halmstad. De ställde också mycket frågor och det märktes att de var väldigt intresserade, säger hon.

Text och bild: LINDA LUNDELL

Inne på Studentcentrum fanns studievägledare, studerandeavdelningen, kåren och personal från de olika sektionerna på plats för att svara på frågor från de blivande studenterna och deras anhöriga.
Evelina Nilsson från Våxtorp ska läsa till förskollärare på Högskolan i Halmstad till hösten.
Alexander Sääf från Stockholm ville studera i en ny stad och har valt att plugga på Högskolan i Halmstad.
Ellen Lindewall var en av alla studentambassadörer som fanns på plats utanför hus Q. Vart man ska vända sig när det gäller bostad var en av de vanligaste frågorna.
Sidan uppdaterad 2011-07-23