Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2011-03-24. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2011-03-24

Studenter i internationell golftävling

Studenter från Högskolan i Halmstad ska i nästa vecka representera Sverige på European Nations Championship, en av de stora europeiska amatörtävlingarna i golf.

Det är Svenska golfförbundet som väljer att skicka en trupp studenter från programmet ”Professionellt idrottsutövande – inriktning golf” till tävlingen i spanska Sotogrande.

– Vi är stolta och glada över att golfförbundet vill satsa på oss. Det är en fantastisk möjlighet för våra studenter att representera Sverige på det här sättet, säger Sofia Grönberg Whitmore, sportchef på programmet.

Unikt program


”Professionellt idrottsutövande – inriktning golf” är ett program som är unikt i Europa genom sättet att kombinera akademiska studier med golfutövning. För att bli antagen krävs inte bara högskolebehörighet, det ställs även höga sportsliga antagningskrav.

– Några av dem som ska åka till Sotogrande har varit på flera landslagsuppdrag tidigare, andra gör sin debut här, säger Sofia Grönberg Whitmore.

Studenter får coachning


European Nations Championship är en av de stora internationella amatörtävlingarna i golf som i år äger rum på Copa R.C.G. Sotogrande i Spanien. Lag från de bästa golfnationerna i Europa deltar och flera av spelarna kommer senare under säsongen att göra upp om Europamästerskapet. Ungefär 100 spelare kommer att vara på plats, av dem åtta studenter från Högskolan i Halmstad.  

Fredrik Wetterstrand, lärare och coach på programmet, följer med på resan.

– Att coacha studenterna på träningsarenan och sedan vidare ute på tävlingar är en av våra största framgångsfaktorer, säger Sofia Grönberg Whitmore.

IDA LÖVSTÅL

Fotnot. Följande spelare är uttagna att representera Sverige: Anjelika Hammar, Torekovs GK, Louise Kristersson, Ljunghusens GK, Therese Larsson, Lanna Lodge, Victor Flatau, S:t Jörgen GK, Anders Larsson, Upsala GK, Fredrik Lindgren, Upsala GK, Emil Widing-Andersson, Ekerum GK.

FAKTA / Professionellt idrottsutövande – inriktning golf

Utbildningen består av två delar: en akademisk och en idrottslig.

Studenterna läser totalt 120 högskolepoäng på Högskolan i Halmstad och får en högskoleexamen i idrottsvetenskap. Träningslära och idrottspsykologi är två exempel på ämnen som ingår. Den teoretiska kunskapen kopplas till golf genom praktiska moment och projektarbeten.

Konceptet innefattar även en idrottslig, icke-poänggivande del, där studenterna får stöd att utveckla sitt golfspel. Denna del håller stiftelsen Scandinavian School of Sports i.

Sofia Grönberg Whitmore är sportchef och coach på programmet "Professionellt idrottsutövande - inriktning golf".

Programmet har en unik kombination av akademiska studier och golfutövning.

Sidan uppdaterad 2011-03-24