Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2011-02-28. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2011-02-28

Tidigare Halmstadsstudent utnämnd till supertalang

Thomas Torounidis, tidigare student på Högskolan i Halmstad, har blivit utnämnd till en av Sveriges 101 främsta supertalanger av affärstidningen Veckans affärer.

Grattis, hur känns det?
– Det är jättekul och väldigt hedrande att komma med på en sådan lista. Det är många kända namn på listan så det är kul att de har hittat och uppmärksammat mig.

Varför fick du utnämningen tror du?
– Det är nog en kombination av olika saker. Jag har en lång utbildning och har studerat på fyra olika universitet och högskolor, däribland i Halmstad. Jag har också haft olika typer av arbetsgivare då jag har jobbat inom både akademi, näringsliv och offentlig verksamhet. Jag har också jobbat inom de skilda områdena teknik, ekonomi och juridik. Samtidigt har jag synts en del i medier och nätverkat mycket.

Du har tagit åtta olika examina och har läst vid Högskolan i Halmstad, Lunds universitet, Chalmers och Högskolan i Gävle. Du har bland annat två ingenjörsexamina, flera utbildningar inom ekonomi och har doktorerat inom fiberoptik. Hur kommer det sig att du har studerat så mycket?
– Jag hade egentligen bara tänkt läsa i två år och inte i tolv, tretton år. Men jag är väldigt nyfiken av mig och ville testa vad nästa steg blev. Jag har hela tiden velat ta mig an nya utmaningar.

På Högskolan i Halmstad läste du Magisterprogrammet i elektroteknik med inriktning fotonik och bildanalys. Hur var det att läsa på Högskolan i Halmstad?
– Det var en modern och fräsch högskola. Allting var strukturerat på ett bra sätt. Lärarna var lätta att prata med samtidigt som jag hamnade i en bra klass.

Vad jobbar du med nu?
– Jag är konsult vid immaterialrättsbyrån Awapatent och jobbar med rådgivning inom det immaterialrättsliga området. Där ingår patent, varumärken, design och rådgivning till företag om hur man ska skydda sina idéer och hur man tjänar pengar på dem.

Har du några tips på hur man blir en supertalang?
– Man ska hitta sin drivkraft, vad det är man brinner för och sedan skruva upp det till max. Att nätverka mycket är också bra. Då ska man fråga sig vad man själv kan ge till nätverket. Om du är mån om att hjälpa andra kommer de också att vilja hjälpa dig.

LINDA LUNDELL

Thomas Torounidis har bland annat läst elektroteknik på Högskolan i Halmstad.

Sidan uppdaterad 2011-02-28