Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2011-02-11. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2011-02-11

Utexpo slås ihop med arbetsmarknadsdagen

Årets examensmässa blir större än någonsin. Antalet utställare förväntas bli fler än tidigare samtidigt som mässan slås ihop med Kårens arbetsmarknadsdag.

Förberedelserna inför årets Utexpo som hålls den 26–28 maj har nu dragit i gång. I år delar utvecklingsingenjörerna Johanna Haversjö och Catarina Stenberg på Utexpos ordförandeskap och håller därmed i trådarna.

– Vi håller på att ta fram olika grupper till olika ansvarsområden, säger Catarina Stenberg som hoppas att så många som möjligt vill vara med.

Bland annat ska de göra broschyrer, förbereda placeringen av montrar, kontakta medier och arbeta med annonsförsäljning.

Två mässor blir en
Nytt för i år är att examensmässan slås ihop med Kårens arbetsmarknadsdag.

– Det är bra för studenterna att träffa fler företag så att de kan knyta fler kontakter. Och företagen vill också se vilka examensjobb som studenterna gör, säger Johanna Haversjö.

Oskar Kriborg, projektledare för Kårens arbetsmarknadsdag, menar att de båda evenemangen kommer att ha utbyte av varandra samtidigt som det blir lättare att locka besökare.

– I och med att vi slår ihop två mässor för olika målgrupper får utställarna fler besökare, det gäller både studenter och företag. Samtidigt kan företagen ta del av studenternas examensarbeten, säger Oskar Kriborg.

Fler utställare
I praktiken kommer mässan att vara uppdelad i två delar, en för examensjobb och en för företag. Antalet utställare förväntas bli fler i år, både vad gäller företag och studenter. Till Kårens arbetsmarknadsdag hoppas man på närmare ett 50-tal utställare och till Utexpo, som förra året hade omkring 80 utställare, tror man på ett 100-tal.

– Det är examensarbeten som intresserar både privatpersoner och företagare och vänder sig till både unga och gamla. Det finns något för alla, säger Catarina Stenberg.

Text och bild: LINDA LUNDELL

Utvecklingsingenjörerna Catarina Stenberg och Johanna Haversjö delar på årets ordförandeskap för Utexpo.

Sidan uppdaterad 2011-02-11