Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2011-01-31. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2011-01-31

Vårens aktiviteter för studenter – för nytta och nöje

Vill du vässa din studieteknik? Behöver du återhämtning och vill åka på retreat? Eller är du kanske sugen på att starta eget och vill bolla din idé? Under vårterminen finns ett digert program av aktiviteter för Högskolans studenter.

Högskolans studie- och karriärvägledare håller under våren flera workshoppar som passar både dig som är ny student och dig som börjar närma dig examen.

Vill du förbättra din studieteknik hålls seminarier om hur du genom att bland annat använda dig av minnestekniker och planera din tid kan bli mer framgångsrik i dina studier. Det blir även seminarier om konsten att nå sina mål och om hur du kan marknadsföra din kompetens och författa en jobbansökan.

Högskolans studie- och karriärvägledare håller bland annat workshoppar om konsten att nå sina mål.

Reatreat, massage och mindfulness


Studenthälsan har öppet hus flera gånger under våren. Då är du välkommen att titta in på en fika och få veta mer om hur du kan ha nytta av studenthälsan under din studietid.

Vecka 15 ordnar studenthälsan klamydiaveckan i samarbete med studentföreningen Pleasure, då du kan få gratis kondomer och göra klamydiatest.

Studenthälsan håller i april ett par föreläsningar om alkohol – hur du kan maximera alkoholens positiva effekter och minimera de negativa konsekvenserna. I maj hålls en retreat då du tillsammans med andra kan dra dig tillbaka en dag under tystnad och samla dina tankar. Studenthälsan ordnar också regelbundna tillfällen där du kan få taktil massage eller delta i övningar i mindfulness, det vill säga övningar i att vara här och nu.

Förverkliga dina idéer


Har du en idé du vill förverkliga, eller vill du veta mer om hur du kan starta eget under eller efter dina studier? Ta steget, Högskolans inspirationsverksamhet för studenter, har under våren flera sammankomster där du kan bolla dina idéer och få veta mer om hur Högskolan kan stödja dig om du vill starta eget.

Det blir även flera spännande aktiviteter med tema entreprenörskap under våren, bland annat ett studiebesök på Ikea i Älmhult och en entreprenörskapsdag på Science Park Halmstad.

Festligt på Kåren


Kåren ordnar som vanligt en rad pubkvällar i kårhuset och andra festligheter. Ta också chansen att göra din röst hörd genom att delta på Kårens val- och medlemsmöten.

Detta är ett axplock av allt som är på gång för Högskolan i Halmstads studenter framöver. Läs mer i programbladet (länk till höger) och håll utkik på Högskolans webbplats.

IDA LÖVSTÅL

Sidan uppdaterad 2011-01-31