Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2012-08-23. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2012-08-23

Anton och Melody är Högskolans nollebloggare

Nu är Högskolans nollning i gång. Fram till den 1 september kommer Högskolans campus och stora delar av Halmstad att vara fylld av ”nollor” som ägnar sig åt diverse tokiga upptåg.

Varje dag under nollningen kommer två av nollorna – Anton Nilsson från Varberg och Melody Jakob från Halmstad – att blogga om sina upplevelser. Högskolan ställde några frågor till dem inför nollningen.

Varför ville du bli nollebloggare?

Anton Nilsson:
– Jag tycker om att skriva och tänkte att det kunde vara kul att dela med sig av vad man får uppleva och göra.
Melody Jakob:
– Jag såg att Högskolan sökte nollebloggare och tyckte det lät kul. Jag känner en av dem som håller i nollningen och hon uppmuntrade mig att söka.

Brukar du blogga?

Anton Nilsson:
– Jag skriver noveller och berättelser, men har inte bloggat.
Melody Jakob:
– Ja, jag har bloggat från och till sedan i gymnasiet. Jag bloggar mest för att ”spara” upplevelsen så att man kan gå tillbaka till händelsen och läsa om hur det var. Jag vill gärna blogga mer, och nu kommer jag definitivt att få göra det.

Hur kommer du att lägga upp bloggandet? Någon särskild strategi?

Anton Nilsson:
– Jag har tittat lite på hur bloggaren gjorde förra året och det är ungefär så jag kommer att jobba. Jag kommer att berätta om vad som händer och om det är något som har utmärkt sig lite extra under dagen.
Melody Jakob:
– Jag kommer att försöka ge en inblick i vad som händer, hur jag upplever det och vad som komma skall. Förhoppningsvis kan även de som tidigare har blivit nollade tycka att det är roligt att läsa.

Vilka förväntningar har du inför nollningen?

Anton Nilsson:
– Jag har faktiskt inga särskilda förväntningar. Jag tycker att det är bättre att bara åka dit och göra det som ska göras och ha kul.
Melody Jakob:
– Jag har nog ganska höga förväntningar. Jag har hört att det ska vara väldigt intensivt och händelserikt och tror att det blir tio riktigt roliga och fartfyllda dagar.

Vad ser du mest fram emot under nollningen?

Anton Nilsson:
– Att ha kul och träffa nytt folk. Det ska bli roligt att träffa sina blivande klasskamrater som man ska spendera de närmaste tre åren med.
Melody Jakob:
– Alla fartfyllda dagar med nya spännande människor som jag kommer att få träffa.

Vad ser du minst fram emot?

Anton Nilsson:
– Vatten. Jag är inget jättefan av vatten.
Melody Jakob:
– Jag kommer nog att vara ganska sliten när det är över och kanske inte så pigg. Men det hör väl till.

Vilka intryck har du fått av Högskolan?

Anton Nilsson:
– Min morfar gick sjuksköterskeprogrammet och under hans tid var det väldigt trevligt. Jag har hört att det ska vara en personlig och trevlig högskola, och när jag besökte Högskolan tyckte jag också att det verkade gemytligt.
Melody Jakob:
– Jag har hört att lärarna ska vara väldigt bra. Jag känner några som pluggar på Högskolan och de är väldigt nöjda. Det verkar också vara en rolig stad att vara student i, fast jag själv kommer härifrån.

Vilket program ska du läsa och varför?

Anton Nilsson:
– Sjuksköterskeprogrammet. Jag vill jobba inom vården och med något praktiskt, och då fick det bli sjuksköterska. Det är något som har hängt med sedan jag var liten. Det var det eller pilot som jag ville bli.
Melody Jakob:
– Socialpsykologiska programmet. Jag vill jobba med människor och tycker att det är intressant med relationer mellan människor. Sedan får jag se vad det blir.

Vad hoppas du på med dina studier?

Anton Nilsson:
– Att få komma ut i arbetslivet och jobba med det jag verkligen vill jobba med. Under tiden ska jag ha trevligt och lära känna nya människor.
Melody Jakob:
– Jag hoppas kunna lära mig mycket och att jag kan utveckla mig ytterligare inom ämnet.

LINDA LUNDELL

Anton Nilsson ska läsa till sjuksköterska i höst och kommer att blogga om sina upplevelser under nollningen. Bild: FILIP DAHLQVIST

Melody Jakob som ska gå socialpsykologiska programmet i höst kommer också att blogga under nollningen. Bild: FILIP DAHLQVIST

Sidan uppdaterad 2012-08-23