Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2012-10-03. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2012-10-03

Högskolan i Halmstad vann igen

I går på Embedded Conference Scandinavia i Stockholm delades det prestigefyllda Swedish Embedded Award ut. Högskolan i Halmstad visade åter upp förstklassig teknisk kompetens och förmåga att ligga rätt i tiden, när Robert Bäckström och Isak Ladeborn från Högskolan i Halmstad och Science Park Halmstad vann kategori "Student" med bidraget Smartbeat.

Robert Bäckström och Isak Ladeborn som i våras tog examen från Utvecklingsingenjörsprogrammet på Högskolan i Halmstad, vann studentpriset (Student Catergory) med produkten Smartbeat som gör det enklare att använda sin smartphone under träning. Det vinnande bidraget består av ett smartphonearmband med pulsmätare. Via ett headset kopplas detta ihop med telefonen och en app informerar om träningen utförs i rätt eller fel intensitet.

– Det känns ju så kul, vi vågade knappast hoppas. Det var en riktigt tuff kamp, säger Robert Bäckström och Isak Ladeborn, strålande glada strax efter att de hade mottagit priset, diplom och 50 000 kronor.

Fyra nomineringar 2012

I år var inte mindre än tre studentprojekt från Högskolan i Halmstad nominerade till tävlingen. Dessutom var företaget Free2Move med forskare från Högskolan i Halmstad nominerat i företagsklassen.

En stolt tradition av utmärkelser

Forskare och studenter från Högskolan har flera gånger tidigare fått fina priser och prestigefyllda nomineringar i Swedish Embedded Award. Branschens stora innovationspris delas årligen ut på konferensen Embedded Conference Scandinavia i Stockholm. Förra året vann till exempel Högskolan i Halmstad första pris i två av tre kategorier, dels i studentkategorin, dels i företagskategorin. Företaget Comfort Audio AB, vars grundare är tidigare studenter på Högskolan i Halmstad, vann då företagskategorin. I studentklassen segrade studenterna Spencer Mak, Fredrik Bergh, Johan Andersson och Mattias Bjäde från Högskolan i Halmstad med sitt projekt CACC.

Text: HELENA ANDIN WICKSTRÖM
Bild ROLAND THÖRNER

Sidan uppdaterad 2012-10-03