Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2012-03-20. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2012-03-20

Högskolans monter välbesökt på Tillväxtdagen

Många ville höra om Högskolans möjligheter till utbildning, forskning och samverkan när det var tillväxtdag på Halmstads arena i förra veckan.

Och många ville testa Bike around. Stundtals var det till och med kö till de virtuella cykelturerna. Storstäder i Europa som Paris och Malaga var särskilt populära bland cyklisterna.

Den virtuella cykeln Bike around var populär bland besökarna på Tillväxtdagen. Ursprungsidén till den kom upp på en workshop som bland andra Hälsoteknikcentrum Halland anordnade kring frågeställningen om hur demenssjuka äldre kan motiveras till mer rörelseglädje.

På Tillväxttorget berättade Magnus Hållander, Hälsoteknikcentrum, och John Nilsson, vd för JDome, företaget som har tillverkat skärmen till Bikearound, hur den kom till som ett resultat av ett behov och genom samverkan mellan olika aktörer.

Rektor Mikael Alexandersson gav åhörarna flera skäl till varför ”Högskolan gör skillnad”, ett av landets främsta lärosäten när det gäller utbildning och forskning som knyter an till nytänkande, entreprenörskap, innovation och tillväxt.

Text: LENA LUNDÉN
Bild: FILIP DAHLQVIST

Högskolan i Halmstad medverkade även i år på Tillväxtdagen, Hallands största näringslivsmässa.
Sidan uppdaterad 2012-03-20