Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2012-01-26. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2012-01-26

Högskolan uppmärksammades av kommunen

Halmstads kommun uppmärksammade i dag Högskolan i Halmstad för de viktiga milstolpar som Högskolan har uppnått den senaste tiden.

Bland annat uppmärksammade kommunen Högskolans examinationsrättigheter på forskarnivå inom profilområdena informationsteknologi och innovationsvetenskap, och gratulerade Högskolan till att under 2011 ha examinerat sin första egna doktor, Edison Pignaton de Freitas.

Högskolans rektor Mikael Alexandersson (t v) uppmärksammades av kommunstyrelsens ordförande Carl Fredrik Graf (M).

Att Högskolan i Halmstad har utnämnts till KK-miljö är dessutom ”ett kvitto på den kvalitet Högskolan håller och ett erkännande för den profilering som upparbetats”, menar kommunen som ser fram emot att följa den fortsatta utvecklingen av Högskolans innovationsdrivande forskning.

För att visa sin uppskattning över samarbetet med Högskolan i Halmstad överlämnades även en gåva i form av ett träd som ska planteras på campusområdet.

– Det är en uppskattande gest från kommunen och jag ser fram emot fortsatt samverkan med kommunen. Det här hade inte kunnat ske utan kommunens delaktighet och stöd, säger rektor Mikael Alexandersson.

Text och bild: LINDA LUNDELL

Sidan uppdaterad 2012-01-26