Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2018-02-26. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2012-09-04

Kungen och drottningen besökte HögskolanI dag besökte H.M. Konung Carl XVI Gustaf och H.M. Drottning Silvia Halmstad och Högskolan i Halmstad.

Klockan 13.45 på tisdagen tog Karin Starrin, ordförande i Högskolans styrelse, och rektor Mikael Alexandersson emot kungen och drottningen utanför Högskolan i Halmstad. I Trade centers entré väntande bland annat Studentkören Köörmit som framförde Sol vind och vatten.

Högskolans forskning för innovation presenterades

I Faculty club och lounge, på våning 21, presenterande Mikael Alexandersson Högskolan i Halmstad och lärosätets forskning – med utgångspunkt i KK-miljön Forskning för innovation och den pågående profileringsprocessen i riktning mot det innovationsdrivande lärosätet.

Några konkreta exempel gavs kring bland annat miljöinnovationer och hållbar utveckling; inbyggda intelligenta system samt hälsa och välfärd.

Projektledare Magnus Hållander berättade om Hälsoteknikcentrum Halland (HCH) och kungen och drottningen gjorde också ett besök i HCH:s visningsrum, där några produkter och tjänster som tagits fram av HCH demonstrerades. Efter ungefär en timme avslutades besöket och kungaparet åkte vidare till företaget HMS Industrial Networks AB.

Besök på Wapnö gods

Värd för kungaparets besök i Halmstad var landshövding Lars-Erik Lövdén. Kungaparet var också på lantbruksföretaget Wapnö AB och åt lunch, med halländskt tema på Halmstads slott, där Hallands Matakademi bland annat delade ut pris till årets unga kock.

Bild: NATHALIE SJÖGREN TÖRHAGEN, FILIP DAHLQVIST, NICLAS ROSANDER, KLAS SJÖBERG

Sidan uppdaterad 2018-02-26