Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2012-07-12. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2012-07-12

Nära 8 000 personer antagna i första urvalsomgången

I dag får nära 360 000 personer i Sverige besked om de har kommit in på den högskoleutbildning som de har sökt.

Aldrig förr har så många sökt till landets högskolor och universitet. Till Högskolan i Halmstad har 21 131 personer sökt något program eller kurs med start i höst, jämfört med 20 368 inför höstterminen 2011. I dag får de alltså besked om de har fått plats eller inte. Högskolan i Halmstad har i det första urvalet antagit 7 951 personer till någon utbildning till hösten. Förra året var antalet 8 087. Antalet reserver totalt i år är 10 338, en ökning från förra året då 9 350 personer fanns på reservlistan.

Ekonom och sjuksköterska populärast

Som vanligt är Högskolans ekonomprogram attraktiva och det är också här det stora antalet reserver finns. Civilekonomprogrammet och Ekonomprogrammet är mest populära bland ekonomutbildningarna.

Likaså sjuksköterskeutbildningarna är populära, och det gäller båda studieorterna: Halmstad och Varberg, och på lärarutbildningssidan är det förskollärarutbildningen som står högst i kurs. Till denna utbildning finns 177 reserver. Även utbildningen till grundlärare, F–3 och 4–6, är fulltecknad, medan ämneslärarutbildningen ännu har lediga platser.

Uppåtgående trend för teknik

När det gäller ingenjörsutbildningarna är platserna på tre av fyra förberedande basterminer fyllda och också på kandidatprogrammen sker en ökning jämfört med tidigare år.

– Det är generellt positiva trender för Högskolan, och vi är extra glada för att basterminerna på ingenjörssidan ökar, det innebär ju att de studenterna har tänkt fortsätta på ett av kandidatprogrammen sedan, säger förvaltningschef Inger Johansson i en kommentar till antagningsstatistiken. 

De flesta programmen inom beteendevetenskap har fler reserver än 2011, vilket betyder att utbildningarna har fyllt sina platser.

Det är fortfarande öppet att göra en sen anmälan till utbildningar och kurser där det finns lediga platser. Sök via hh.se/utbildning.

Sommaröppet på Högskolan för blivande studenter

Nu har de antagna på sig till den 30 juli att tacka ja till sin erbjudna plats. Nästa fredag, den 20 juli, har Högskolan i Halmstad bjudit in alla som har sökt till Högskolan i Halmstad till sommaröppet, där de får möjlighet att bekanta sig med Högskolan och ställa frågor till personal, studenter och representanter för kåren och Halmstads kommun – inför sitt beslut att tacka ja till en plats vid Högskolan i Halmstad.

LENA LUNDÉN


I dag får nära 360 000 personer efterlängtat besked om de har kommit på den utbildning som de har sökt.

Sidan uppdaterad 2012-07-12