Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2012-03-02. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2012-03-02

Nomineringen till Wimanska priset klart

De tidigare mekatronikingenjörsstudenterna Spencer Mak och Mattias Bjäde är Högskolan i Halmstads kandidater till årets Wimanska pris.

Det är en tävling som arrangeras årligen av Sveriges Ingenjörer. Alla tekniska högskolor och universitet i Sverige får nominera ett examensarbete till tävlingen.

Spencer Mak och Mattias Bjäde från Högskolan i Halmstad tävlar med examensprojektet ”Design and Implementation of Cooperative Adaptive Cruise Control" som de tidigare har vunnit flera priser med.

Bland annat kom de på andra plats i den internationella biltävlingen GCDC (Grand Cooperative Driving Challenge) i Holland i fjol tillsammans med forskaren Kristoffer Lidström och dataingenjörsstudenterna Johan Andersson och Fredrik Bergh.

Tillsammans med de andra studenterna vann de också Swedish Embedded Student Award förra året. De har även blivit belönade med stipendium på
50 000 kronor av Sparbanksstiftelsen Kronan.

Nu tävlar de alltså om Wimanska priset 2012.

Handledare för examensprojektet har varit professor Ulf Holmberg och Högskolans jurygrupp har bestått av Kenneth Nilsson, Jonas Bäckman, Hans-Erik Eldemark och Stella Erlandsson.

Wimanska priset delas ut någon gång i höst och prissumman är 25 000 kronor.

LINDA LUNDELL

Spencer Mak och Mattias Bjäde är nominerade till Wimanska priset 2012. Bild: ANDERS PETERSSON
Sidan uppdaterad 2012-03-02