Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2012-02-27. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2012-02-27

Snart dags för kårens arbetsmarknadsdag

På torsdag den 1 mars anordnas årets upplaga av kårens arbetsmarknadsdag, KAD, på Högskolan i Halmstad.

KAD är en arbetsmarknadsmässa som riktar sig till studenter och presumtiva arbetsgivare. Syftet är att studenter ska få möjlighet att knyta kontakter med näringslivet och vice versa, kontakter som kan resultera i framtida jobb, examensprojekt, c-uppsatser, praktik, extrajobb eller egna företag för studenterna.

– Det är ett bra sätt för studenterna att ta reda på vilka företag som söker folk. För företagen är det ett bra sätt att visa att de finns och att de är potentiella arbetsgivare. Det är inte alla studenter som känner till vilka företag som finns i regionen, säger Andreas Lifmark, projektledare för KAD, och som läser tredje året på Högskolans utvecklingsingenjörsprogram.

Tidigare mässa i år


Förra året arrangerades KAD i samband med Utexpo i slutet av maj, men i år har man alltså valt att tidigarelägga mässan.

– Det har att göra med att många av studenterna redan hade fått jobb i maj. Nu har företagen fortfarande en chans att rekrytera studenter som går ut i vår, förklarar Andreas Lifmark.

Inför arbetsmarknadsdagen samarbetar kåren med Högskolan på olika sätt, bland annat med Karriärcentrum som också arbetar för att skapa förutsättningar för nätverk mellan studenter och arbetsliv.

Kontakter inför framtiden


Andreas Lifmark hoppas också att Högskolans lärare och personal kan hjälpa till att informera studenterna om mässan.

– Det är viktigt att lärarna och sektionerna på Högskolan informerar studenterna om vikten av att gå på KAD för att knyta kontakter inför framtiden, säger han.

Kårens arbetsmarknadsdag hålls i Högskolehallen på torsdag den 1 mars mellan klockan 10 och 16.30. Förutom utställningar av företag i regionen bjuds även på tävlingar, arrangemang och tal.

Dagen avslutas med afterwork och företagsmingel för studenter och företag mellan klockan 17 och 19.

Text och bild: LINDA LUNDELL

Andreas Lifmark är projektledare för årets upplaga av KAD, som arrangeras på torsdag i Högskolehallen.
Sidan uppdaterad 2012-02-27