Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2012-10-30. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2012-10-30

Studenter från Högskolan i Halmstad nominerade till ”innovationspriset”

Utvecklingsingenjörerna Lovisa Strömsholm och Stina Relfsson från Högskolan i Halmstad är nominerade, som en av tre finalister, till ”Innovationspriset Student 2012”.

– Det känns jättekul att bli uppmärksammade i ett så stort sammanhang. Att människor som är insatta i företags- och innovationsutveckling tror på idén gör oss ännu mer motiverade, säger Lovisa Strömsholm och Stina Relfsson.

Det är studenternas examensprojekt ”Vilosten som är nominerat till priset. Vilosten är en ny typ av gravsten med innovativ tillverkningsmetod och tillverkningsmaterial. Den nya tillverkningsmetoden gör att Vilostens gravstenar både känns och ser ut som sten men gör det möjligt att ta fram mer personliga gravstenar med avancerade former till ett betydligt lägre pris. Denna metod gör även att gravstenarnas tyngd halveras, vilket gör hantering och montering enklare samtidigt som skaderisken på kyrkogårdarna minskar.

100 000 kronor står på spel​

”Innovationspriset student” går till en person eller grupp på universitet eller högskola som har skapat något smart och innovativt. Förutom äran får vinnaren 100 000 kronor. Priset delas ut för tredje året och är instiftat av Veckans Affärer och ÅF och delas ut i samarbete med Almega och VINNOVA. Prisutdelningen kommer att hållas i Stockholm den 14 november.

– Om vi vinner skulle vi nog investera i tillverkningsutrustning och kanske en studieresa till en av Europas största kyrkogårdar i Tyskland, säger Lovisa Strömsholm och Stina Relfsson, som i har startat ett aktiebolag och planerar att påbörja försäljningen av sin produkt i början av nästa år.

Tidigare i år belönades Lovisa Strömsholm och Stina Relfsson med 100 000 kronor för bästa examensprojekt ur lektor Sten Fåhrés minnesfond.

Text: ANNA THORNBERG

I våras belönades utvecklingsingenjörerna Lovisa Strömsholm och Stina Relfsson för bästa examensprojekt ut Lektor Sten Fåhrés minnesfond. Om ett par veckor har de chans till ytterligare ett fint pris för sitt projekt "Vilosten" när ”Innovationspriset student” ska delas ut.
Bild: CHRISTEL LIND

Sidan uppdaterad 2012-10-30