Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2012-05-08. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2012-05-08

Student från Högskolan i Halmstad fick diplom av handelsministern

I går delade handelsminister Ewa Björling ut diplom till 24 utländska studenter vid universitet och högskolor i Sverige för deras insatser inom området innovation och entreprenörskap. Studenterna fick utmärkelsen Global Swede - med förhoppningen att de efter avklarad examen kan bli goda ambassadörer för Sverige. En av studenterna var Diana Chernetska från Högskolan i Halmstad.

I en ceremoni på utrikesdepartementet i går delade handelsminister Ewa Björling ut 24 diplom till utländska studenter vid olika universitet och högskolor i Sverige. Studenterna har utmärkt sig inom områden som har anknytning till innovation och entreprenörskap, och läser alla ett magister- eller masterprogram.

Student från Högskolan i Halmstad


En av studenterna som fick diplom var Diana Chernetska från Ukraina som läser en masterutbildning i innovation på Högskolan i Halmstad. Det hon kommer att ta med sig från Sverige är bland annat vetskapen om hur viktigt det är med personliga nätverk.

– Jag valde att studera i Sverige för att det är ett så innovativt land, det passar min utbildning. Det är litet men väldigt öppet för att ta in studenter från andra länder, säger Diana Chernetska.

Goda ambassadörer


Förhoppningen med konceptet Global Swede är att de utländska studenterna i framtiden ska vara goda ambassadörer för en positiv bild av Sverige och att de ska fungera som viktiga kontakter för svenskt näringsliv utomlands.

Global Swede är ett samarbete mellan UD och Svenska Institutet. Konceptet kan ses som ett komplement till regeringens satsning Projekt Kosmopolit, som syftar till att ta tillvara utlandföddas unika kompetens för att öka utrikeshandeln, skapa fler jobb och högre tillväxt.

Handelsminister Ewa Björling (t v) delade ut diplom till Diana Chernetska från Högskolan i Halmstad för hennes insatser inom området innovation och entreprenörskap. Bild: Linn Duvhammar/UD
Sidan uppdaterad 2012-05-08