Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2012-12-18. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2012-12-18

Student från Högskolan i Halmstad spelar på Europatouren i golf nästa år 

Golfspelaren Julia Davidsson tog sin högskoleexamen från Högskolan i Halmstads program Professionellt idrottsutövande – inriktning golf i våras. Nästa år kommer hon att spela på damernas europatour i golf.

– Det är Scandinavian School of golfs första europatourspelare, säger Sofia Whitmore Grönberg, sportchef på School of golf, glädjestrålande.

Julia Davidsson kom i helgen på delad nionde plats på tourskolan i Marocko, där kvalen avgjordes bland drygt 200 spelare från hela världen. Totalt spelade Julia Davidsson nio rundor under knappt två veckor – samtliga under par – och gjorde sammanlagt inte mindre än 41 birdies.

Julia Davidsson lade grunden till sitt golfande på Jönköpings GK. Efter gymnasiet hörde hon talas om utbildningen Professionellt idrottsutövande – inriktning golf på Högskolan i Halmstad där man kombinerar studier och golfande. Hon sökte och kom in – något hon definitivt inte ångrar i dag.

– Det är en riktig milstolpe för oss och för utbildningen, att vi nu har den första spelaren på Europatouren. Vi är naturligtvis glada för Julias skull, och också för Högskolans. Vi hade som mål att vi skulle ha vår första tourspelare om två år men vi fixade det snabbare, säger en mycket stolt och nöjd Sofia Whitmore Grönberg, och fortsätter:

– Jag vet att Julia i dag är glad att hon valde Högskolan i Halmstad och Scandinavian School of Golf. Det är tack vare sitt nätverk i Jönköping och det stöd hon har fått på Högskolan och Scandinavian School of Golf som hon har kunnat förbereda sig på bästa sätt för att nå dit hon nu har gjort. Nu önskar vi henne lycka till inför nästa utmaning – touren.

LENA LUNDÉN

Sofia Whitmore Grönberg – nöjd och glad golfcoach och sportchef

Julia Davidsson – nöjd och glad glofstudent

Sidan uppdaterad 2012-12-18