Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2012-02-15. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2012-02-15

Studenthälsan på Högskolan i Halmstad bäst bemannad i landet

Studenthälsan på Högskolan i Halmstad är en av de bäst bemannade i landet. Det visar en enkät som tidningen Studentliv har gjort. På Högskolans studenthälsa går det 1 200 studenter per anställd. Sist i granskningen hamnade Mittuniversitetets studenthälsa med 6 200 studenter per anställd.

Enligt Per Österberg, verksamhetschef på Högskolan i Halmstads studenthälsa, är det goda resultatet frukten av ett långt och målmedvetet arbete. Ett arbete som handlar om att erbjuda studenterna en bred hälsovård med god tillgänglighet utan att det kostar för mycket.

— Studenthälsan på Högskolan i Halmstad är inte dyrare än andra lärosätens, utan det är genom extern finansiering och ett antal samarbetsavtal som vi kan hålla så hög bemanning, säger Per Österberg.

Samarbeten sker bland annat med Nyhems vårdcentral, studieförbundet Bilda, Hallands idrottsförbund och Martin Luthers församling. Studenthälsan får också projektpengar från Smittskyddsinstitutet.

Undersökningens resultat ligger i linje med Studenthälsans ambition — att kunna erbjuda ett brett utbud med hög kvalitet och god tillgänglighet.

— Vi är så klart både glada och stolta. Vi är måna om att studenterna ska må bra, säger Per Österberg.

Text: ÅSA EHRNBERG
Bild: CAROLINE TORSTENSSON
Per Österberg

Per Österberg, nöjd verksamhetschef för Studenthälsan vid Högskolan i Halmstad.

Sidan uppdaterad 2012-02-15