Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2012-06-26. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2012-06-26

Två lärare vid Högskolan dubbelt prisade på internationell konferens i USA

Pontus Wärnestål och Mats Lindqvist, universitetslektor respektive universitetsadjunkt i informatik på Högskolan i Halmstad, fick under en utbildningskonferens i Nashville i USA i maj, ta emot två utmärkelser: dels ”presentation excellence award” för bästa paperpresentation, dels ”best paper award” för bästa konferensbidrag.

Konferensen, ”International Conference on Learning and Academic Administration in Higher Education”, samlade cirka 200 universitetslärare från hela världen, som diskuterade högre utbildning och utbildningspedagogiska frågor.

Ny modell för att lära ut interaktionsdesign


Pontus Wärneståls och Mats Lindqvists paper ”Designerly Ways of Teaching and Learning: a course Structure for Interaction Design” handlar om en ny undervisningsmodell för att lära ut interaktionsdesign, som de har tagit fram. Till sin hjälp har de haft studenterna som har fått tycka till om modellen, något som författarna själva tror bidrog till att de fick utmärkelserna på konferensen.

– Vi har låtit studenterna uttala sig om modellen och komma med synpunkter. Det har också visat sig att studenterna har ökat sina praktiska kunskaper genom detta sätt att undervisa, säger Pontus Wärnestål.

Vinnare av ”Presentation excellence award” utses genom att konferensdeltagarna betygsätter presentationerna. Den – eller de – presentationer som får högst betyg av samtliga åhörare, erhåller priset, vilket alltså Pontus Wärnestål och Mats Lindqvist gjorde. ”Best paper award” utses av en jury, och där finns bara en vinnare: Pontus Wärneståls och Mats Lindqvists bidrag.

Bidraget publicerat i vetenskaplig tidskrift


Förutom äran innebär utmärkelsen ”best paper award” att vinnarbidraget erbjuds möjlighet till publicering i den vetenskapliga tidskriften ”Journal of Learning in Higher Education”.

LENA LUNDÉN

Pontus Wärnestål och Mats Lindkvist undervisar båda i informatik vid Högskolan i Halmstad. Just nu har de anledning att känna sig extra glada. I slutet av maj vann de inte mindre än två priser vid en stor internationell utbildningskonferens i USA, och för ett par veckor sedan fick ämnet informatik högsta betyg i Högskoleverkets granskning.
Bild: ANDERS PETERSSON
Sidan uppdaterad 2012-06-26