Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2012-06-29. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2012-06-29

Två studenter från Högskolan i Halmstad


i internationell nätverkstävling

Två av tre svenska finalister i den internationella tävlingen NetRiders, som anordnas av det världsomspännande nätverket Cisco Networking Academy, är studenter vid Högskolan i Halmstad. Den 3 juli representerar de Sverige i finalen i Göteborg.

I mitten av maj deltog Daniel Olsson, som studerar nätverksdesign och datordrift på Högskolan i Halmstad och Eleftherios Chairetakis, som går masterprogrammet i nätverksteknik, i den lokala uttagningen av tävlingen NetRiders.

Det är en global tävling för studenter som studerar nätverksteknik inom ramen för Cisco Networking Academys utbildningar i ämnet.

Högskolans studenter Daniel Olsson och Eleftherios Chairetakis tävlar för Sverige i den internationella nätverkstävlingen NetRiders som går av stapeln i Göteborg den 3 juli.

Final 3 juli


Tillsammans med Robert Larsson på Högskolan Väst kvalificerade sig Daniel Olsson och Eleftherios Chairetakis till finalen i Göteborg den 3 juli där de får möta tävlande från hela Europa, Afrika och Mellanöstern.

– Det var väldigt oväntat och inget som jag trodde skulle gå så här bra när jag gjorde provet, säger Daniel Olsson.

– Jag hade inte förväntat mig att gå vidare. Det är en jättebra erfarenhet att vara med i en sådan här tävling, säger Eleftherios Chairetakis.

I tävlingen får studenterna testa sina kunskaper i nätverksteknik genom teoretiska och praktiska prov som utförs på tid.

Resa till Kalifornien


Totalt deltar omkring 10 000 studenter från hela världen i tävlingen. De 17 bästa vinner en studieresa till Cisco Systems huvudkontor i San Jose i Kalifornien.

Daniel Olsson och Eleftherios Chairetakis förbereder sig genom att göra labbövningar och plugga på kursmaterialet.

– Självklart är det lite nervöst, men det är mest roligt att vara med och tävla, säger Daniel Olsson.

Text och bild: LINDA LUNDELL

Sidan uppdaterad 2012-06-29